Nordisk fokus på Nordic Light

© Magnus Wennman

I begynnelsen av mai er det igjen klart for Nordic Light som fyller Kristiansund med fotografer, foredrag og utstillinger. I år blandes verdenskjente navn som Jeff Cowen og Stuart Franklin med et fokus på nytt, nordisk fotografi.

Nytt i år er at kunstneravisen Uncertain States Scandinavia vil gi ut en dedikert avis i anledning festivalen med fokus på ung, skandinavisk fotografi. USS vil også presentere utstillinger med flere av de unge fotografene på årets festival, med blant andre Dev Dhunsi som vant Fotografis Portfoliopris 2018. 

Fotografer som allerede er klare for festivalen er blant andre Jeff Cowen, Stuart Franklin, Magnus Wennman, Julia Hetta, Morten Andersen, Hans-Olav Forsang, Maria Pasenau, Erik Gustavsson, Will Vickers, Marie Hald, Arvida Byström, Jon Gorospe, Erlend Berge og Adey.

Flere av årets fotografer er også aktuelle med fotobøker, deriblant Stuart Franklin, som i år kommer med boken Analogies på forlaget Hatje Cantz. Også hjemlige fotografer som Maria Pasenau og Morten Andersen, som har en relansering av boken Fast City, har nylig kommet med nye bøker, så her er det gode muligheter for fotobok-samlerne å skaffe seg signerte eksemplarer.

www.nordiclightfestival.no

Written By
More from Redaksjonen
Viste varm interesse for mennesker og naturen de levde i
Med fotograf Arnt Sneves død 4. januar er en av pionerene som...
Read More
0 replies on “Nordisk fokus på Nordic Light”