Nordic Light åpner helårsgalleri

Fotografi av Ronny Østnes som vises i det nye helårsgalleriet til Nordic Light i Kristiansund fram til jul.

Nordic Light åpner helårsgalleri i House of Photography i Kristiansund. Første utstiller er fotograf Ronny Østnes.

Ronny Østnes (f. 02.11.73) stiller ut sitt tango-prosjekt fra Buenos Aires. Den aktive fotografen har flere utstillinger bak seg og stiller ut det han selv betrakter som sitt beste arbeid.

– Jeg tror at bildene gir en gjenklang i noe hos oss mennesker. Utstillingen har fått gode tilbakemeldinger fra både tangoelskere og de som ikke danser i det hele tatt. Grunnen kan være at utstillingen ikke handler om å briljere, men om å være til stede. De gamle menneskene som er ute om natten i Buenos Aires og danser, de lever. Jeg tror mange har tangoen mer som en livsstil enn at de går ut for å danse. Gjennom språket i tangoen forsterkes følelseslivet, og dette er vakkert, sier Østnes selv om sin utstilling.

– Det er flott om utstillingen kan berøre noe i følelseslivet hos den som ser den, svarer Østnes på spørsmålet om hva han håper at folk sitter igjen med etter at de har sett utstillingen.

– Det blir jo opp til den enkelte hva man berøres av, men fotografier kan ikke oppfattes «feil», tenker jeg. Det er et uttrykk som står på egne ben. Hvordan man tar det i mot har med egne referanser å gjøre. Det er jo dette som er så spennende med bildespråk.

– Nordic Light har klart å skape et høyt nivå på utstillingene og foredragene sine, så det er klart det føles ærefullt å ha bilder på veggene der, avslutter han.

Utstillingen vises frem til jul.

Fotografi av Ronny Østnes som vises i det nye helårsgalleriet til Nordic Light i Kristiansund fram til jul.
Tags from the story
,
More from Morten M. Løberg
Nattbilder i Cyan galleri
Siste helg i juni viser Cyan galleri utstillingen «Nattbilder» av fotograf Anette...
Read More
0 replies on “Nordic Light åpner helårsgalleri”