Som smurt på Nordic Light

Den svenske fotografen Bruno Ehrs viste bilder fra sin mangfoldige produksjon både av kommersielt arbeid og egne kunstprosjekter. (Foto: Morten M. Løberg)

Det er nok å ta seg til under Nordic Light. Det er flere utstillinger og foredrag enn noengang, men heldigvis får du flere sjanser.

Den svenske fotografen Bruno Ehrs viste bilder fra sin mangfoldige produksjon både av kommersielt arbeid og egne kunstprosjekter. (Foto: Morten M. Løberg)

Rekker du ikke forelesningen du har blinket deg ut, får du gjerne en ny sjanse dagen etter. De aller fleste foredragene holdes i år to ganger. Flere foredrag går samtidig for å få plass til alt. Stemningen er allikevel avslappet og god, og ingen merker at det av og til er fullt kjør i kulissene. Festivalledelsen kan ikke ha full oversikt over alt, men gode hjelpere tar ansvar og får ting på plass. Mange av de sentrale frivillige har vært med helt fra starten og vet akkurat hva de skal gjøre. 200 frivillige sørger for at hjulene går rundt her i Kristiansund. Uten denne dugnadsinnsatsen hadde det ikke vært mulig å arrangere Nordic Light.

 

Festivalsjef Anne Lise Flavik får mye skryt både for å ha laget den kanskje beste og i hvert fall mest innholdsrike festivalen til nå, og for at det hele går tilsynelatende på skinner. Det er ingen tvil om at Nordic Light har utviklet seg fra en optimistisk idé til en profesjonell fotofestival på seks år, den blitt den største og viktigste møteplassen for fotografi i Norge.

 

Årets hedersgjester er blant annet Albert Watson og Lucien Clergue som skal vise bilder og holde foredrag senere i festivalen. I dag har blant annet Vee Speers og Bruno Ehrs holdt sine presentasjoner, og årets norske debutant Helene Fjell høstet mange lovord for sitt personlige foredrag om sin egen utvikling som fotograf – faktisk til stående applaus.

 

Senere i kveld skal Fotografiprisen på 100.000 kroner deles ut. For to år siden gikk prisen til Jonas Bendiksen. Litt over klokka syv i kveld kan du se hvem som får årets pris.

Tags from the story
More from Morten M. Løberg
Rocka workshop
16 fotografer har i helga fått prøve seg som rockefotografer under ledelse...
Read More
0 replies on “Som smurt på Nordic Light”