Nordic Light i gang

Gered Mankowitz lærte seg tidlig bildekomposisjon, eksponeringstekk og framkalling, samt lysbruk. Her fra seansen i Caroline kino for en times tid siden. (Foto: Morten M. Løberg)

Nordic Light rullet for alvor i gang i morges med blant andre Gered Mankowitz. Internasjonale stjerner, 50 utstillinger og rundt 40 foredrag trekker flere besøkende til Nordic Light enn noen gang.

Gered Mankowitz lærte seg tidlig bildekomposisjon, eksponeringstekk og framkalling, samt lysbruk. Her fra seansen i Caroline kino for en times tid siden. (Foto: Morten M. Løberg)

– Vi har opplevd en stor økning i forhåndssalget av billetter og gleder oss til å møte tilreisende og fotoentusiaster fra hele Norge, forteller festivalens leder Anne Lise Flavik.


Festivalen har 50 utstillinger spredt utover 14 dager, mens forelesningene og aktivitetene er konsentrert fra 3. – 7. mai. I løpet av de fem dagene festivalen varer, står det nærmere 100 poster på programmet. Programmet spenner fra frokostfilmer, fotoquiz og portfoliogjennomgang til møter med legender som Lucien Clergue, Deborah Turbeville, Gered Mankowitz og Bruno Ehrs.
Gered Mankowitz har nettopp avsluttet sin bildevisning og sitt foredrag om 45 år som rockefotograf. Mankowitz jobbet med alle de store bandene på 1960-tallet og opparbeidet seg etter hvert en posisjon som den foretrukne musikkfotografen i London. Hans bilder har ofte det lille ekstra som andre musikkfotografier mangler, nemlig den ekstra kontakten mellom den fotograferte og betrakteren. Det er synes at Mankowitz har musikernes tillit, og at han hele tiden arbeider med dem, ikke for dem. Og hans viktigste råd til unge fotografer: Sørg for å ha verktøykassa i orden. Det betyr å lære seg bildekomposisjon, eksponeringsteknikk og lyssetting.

 

Nordic Light har fullspekket program helt fram til lørdag kveld. Flere av fotograforganisasjonene har lagt møter og samlinger hit, blant annet holder Norges fotograforbund sitt tradisjonelle vintermøte under Nordic Light. Alle fotoskolene har mange av sine studenter her i Kristiansund.

Anne Lise Flavik, festivalsjef og Duracell-kanin, var rimelig forønøyd da hun kunne åpne Nordic Light i går kveld. (Foto: Morten M. Løberg)
Tags from the story
,
More from Morten M. Løberg
Flere norske vinnere
  Også Eli Lund, Eli Reinholdtsen og Arne Gjone plasserte seg med...
Read More
0 replies on “Nordic Light i gang”