Nordic Light i gang

Bjerkely folkehøgskole har laget en utstilling med tittel "Kalenderpikene". Her fra åpningen i går kveld. (Foto: kristin Skåmedal)

Kristiansund glimtet til med godvær da festivaltoget tråkket opp lysløypa i byen i går: Over 40 utstillinger vises på forskjellige lokaliteter. Etterpå var det offisiell åpning i Caroline kino, hvor også foredragene holdes.

Fra åpningen av utstillingen Kalenderpikene i går kveld. (Foto: Kristin Skåmedal)

– Det er noe realt over denne byen som tar ned snobbefaktoren, sier kunstnerisk leder Morten Krogvold, som også forteller at mange av de tilreisende stjernefotografene opp gjennom årene har uttalt seg svært positivt om byen. Allerede i dag skal to av hedersgjestene i ilden, Greg Gorman og Bruce Davidson. Senere i dag skal også Krogvold selv, Leif Preus og Bjørn Opsahl holde foredrag – blant mange andre (du kan laste ned programmer her). «Ansikt til ansikt» i kveld blir ikke et møte mellom Krogvold og Stein Erik Hagen som tidligere annonsert, men med Leo Laporte og Karoline Frogner, to utrolige gode formidlere på hver sine områder. Leo Laporte, som blir dyrket som en rockestjerne i sine kretser, har revolusjonert mediaverdenen med sitt TWiT TV. Med 360.000 følgere på Twitter og millioner av web tv-seere og radio-lyttere over hele verden er han blitt en mediakjendis. Karoline Frogner er en uredd dokumentarfilmskaper og fotograf som reiser verden rundt til katastrofeområder.

De fleste foredragene holdes to ganger i Caroline kino som sammen med Grand hotell fungerer som base for festivalen – sammen med Nordic Lights festivalkontor, som ligger rett ved Caroline Kino- og Konferansesenter. Adressen er Konsul Knudtzonsgate 4b.. Det er altså bare et steinkast mellom de sentralene knutepunktene.

 

Greg Gorman og festivalsjef Anne Lise Flavik under åpningen av Gormans utstilling. (Fotgo: Kristin Skåmedal)
Fotografene Karoline Frogner (t.h.) og James Mollison – som har fotografert prosjektet "Where children sleep" – sammen med Nordic Lights styreleder Lars Liabø (i midten) og festivalsjef Anne Lise Flavik. (Foto: Kristin Skåmedal)
More from Morten M. Løberg
Fotografiets dag
Også Fotografiets dag opplevde en nedgang i besøket i år, til tross...
Read More
0 replies on “Nordic Light i gang”