Nordic Light + Japan Photo = sant

Anne Lise Flavik og Stephan Stein. (Foto Cecilie Engebretsen)
En annen dans? Blir det Japan Photo-bannere over hele Kristiansund når Nordic Light åpner neste år? (Foto: Morten M. Løberg)

Nordic Light fotofestival og Japan Photo har giftet seg. Blir festivalen en ren ren varemesse nå?

Japan Photo er ny generalsponsor og samarbeidspartner for Nordic Light International Centre of Photography. Intensjonen er et langsiktig samarbeid, der de dyktige amatørfotografene skal stå i fokus, heter det i en pressemelding fra Nordic Light i formiddag.

Besæøket ved Nordic Light i vår var betraktelig lavere enn i fjor, men festivalen regner med at det er de ivrige amatørfotogafene som i økende grad vil komme for å lære og å bli inspirert i framtida.

– Japan Photo representerer en viktig målgruppe for oss. Norge har et sterkt voksende antall dyktige amatørfotografer, og sammen med Japan Photo skal vi gi denne gruppen gode visuelle tilbud, sier Anne Lise Flavik¸daglig leder i Nordic Light.

Stephan Stein, administrerende direktør i Japan Photo, er opptatt av å ta vare på de gode minnene.

– Vern om bildene dine, de er noe av det viktigste du har. Tenk om datamaskinen din krasjer eller billedbrikken ryker. Gjør noe med bildene dine som kan være til glede for ettertiden. Tar vi ikke vare på bildene våre på en god måte, kan en hel generasjon gå tapt, sier Stein, og slår samtidig et slag for å lage egne fotobøker.

– Japan Photo er Skandinavias største fotokjede. Sammen med Nordic Light, Skandinavias største fotofestival og senter for fotografi, skal vi viderutvikle en arena for visuell kommunikasjon med fristende tilbud og aktiviteter, legger han til.

Kun de beste
–  I en tid der det tas millioner av bilder hver dag og man blir eksponert for synsinntrykk fra utallige medier, øker viktigheten av å vise hva et godt fotografi virkelig er, fortsetter Anne Lise Flavik. – Det er vårt hovedbudskap i Nordic Light, og derfor  velger vi kun de beste fotografene til våre arrangementer. Når interessen for fotografi nå øker, vil det naturlig nok være et ønske om å ha det beste utstyret. Japan Photo vet bedre enn noen at det er lett å gå seg vill, og de vet hva ivrige amatørfotografer trenger, sier hun.

– Nordic Light er den festivalen i Norden som tiltrekker flest besøkende og flest fagfolk innenfor fotografikunsten, derfor har vi valgt Nordic Light som samarbeidspartner, avslutter Stephan Stein.

Samarbeidet er allerede godt i gang, og under Workshop Maraton 26. – 30. september 2012 i Kristiansund vil Japan Photo stille med kursholdere og en stor godtebutikk med et bredt utvalg av fotoutstyr til kampanjepriser.

 

Anne Lise Flavik og Stephan Stein. (Foto Cecilie Engebretsen)

 

More from Morten M. Løberg
Carsten Arnholm døde i går
Fotoentusiasten og mangeårig medlem i Oslo Kamera Klubb, Carsten Arnholm, døde første...
Read More
0 replies on “Nordic Light + Japan Photo = sant”