Nordic Light refser pressen

Avisene er mer opptatt av å anmelde konserter med utøvere ingen har hørt om enn å dekke verdens viktigste visuelle medium – fotografi. Det hevder ledelsen i Nordic Light.

Det ble rapportert fyldig fra Kammerfestivalen i Risør der en musikalsk trio av ukjent opphav avholdt konsert. Da verdens største rockefotograf, Anton Corbijn, holdt foredrag under årets Nordic Light kom det ingen fra pressen.

Morten Krogvold, Norges mest prisbelønte fotograf, har et brennende engasjement for fotografi, og stiller seg spørsmålet om hvorfor ikke verdens mest visuelle medium får større spalteplass i dagspressen.

Over 40 000 mennesker så Krogvolds utstilling på Hovedøya i sommer. I pressen ble utstillingen ikke nevnt, hevder ledelsen i Nordic Light. I avisene kan man lese anmeldelser fra jazz- og rockekonserter, film, litterære verk og teateroppsetninger, men sjelden eller aldri om fotografi, heter det videre.

Nordic Light ønsker nå en dialog med pressen: Hvordan vi kan promotere fotografiet som kunstart? Hva kan gjøres for å styrke fotografiets status? Derfor inviterer de pressen onsdag 10. november.

– Sammen med Morten Krogvold, som vil dele med oss av sitt rikholdige repertoar, håper vi at denne ettermiddagen kan danne utgangspunktet for et fremtidig samarbeid, og samtidig gi fotografiet den oppmerksomheten det fortjener, heter det i en pressemelding fra Nordic Light.

More from Morten M. Løberg
Rekordpris for Avedon
65 fotografier signert Richard Avedon ble i helgen solgt på auksjon i...
Read More
0 replies on “Nordic Light refser pressen”