Nordmann til topps i internasjonal naturfotokonkurranse

Eirik Grønningsæter fra Molde tok førstepremie i kategorien dyreportrett i naturfotokonkurransen Wildlife Photographer of the Year.

Eirik Grønningsæters vinnerbilde i gruppen dyreportrett

Vinnerne av Veolia Environnement Wildlife Photographer of the Year 2010 offentliggjort ved en prisutdeling under en gala ved Natural History Museum i London i går kveld.

“Predatory steps” (“Rovdyrets gange”) av Eirik Grønningsæter fra Molde ble kåret til vinner i kategorien dyreportrett. I denne kategorien, som er en av de mest populære i konkurransen, er målet å fange et dyrs karakter og ånd på en original og minneverdig måte. Det uvanlige bildet viser den synsvidden en sel kan ha. Eirik prøvde å fange akkurat denne synsvinkelen da han, fra båten sin, la merke til isbjørnen som hvilte seg ved kysten på Kvalbeinøya på Svalbard. Vel vitende om at en isbjørnen ofte er svært nysgjerrig, satte Eirik opp kameraet sitt på snøen, innenfor bjørnens synsfelt, med håp om at synsvinkelen fra bakken og vidvinkelobjektivet ville gi et helt annerledes bilde.

Motivets umiddelbare nærhet viser på en sterk måte bjørnens milde side. Konkurransedommer Patricio Robles Gil uttalte følgende om Eiriks fotografi: “Et portrett uten fjes. Bildet fungerer fordi det er dynamisk, fanger vandrerens ånd og et dyr som kontinuerlig kjemper for å kunne overleve i utakknemlige omgivelser.”

Veolia Environnement Wildlife Photographer of the Year er eid av Natural History Museum i London og BBC Wildlife Magazine.

– Det er en stor prestasjon å vinne en kategoriseier i Veolia Environnement Wildlife Photographer of the Year, sier naturfotograf Baard Næss.

– Konkurransen er den mest prestisjefulle i verden og har vel flest innsendte bidrag fra fotografer
verden over.

More from Morten M. Løberg
Hvem er best: Nikon eller Canon?
Hvilket kamera er best av Nikon D800 og Canon EOS 5D Mark...
Read More
0 replies on “Nordmann til topps i internasjonal naturfotokonkurranse”