Norsk fotografi på veldedighetsauksjon

Foto: Knut Bry

Organisasjonen Dråpen i havet arrangerer i samarbeid med Knut Bry og Tinagent en stor fotoauksjon til inntekt for flyktninger i Hellas.

Det er Nadine Aaby Mellem fra Dråpen i havet som er initiativtaker til arrangementet og hun inviterte med fotograf Knut Bry som har tatt kontakt med fotografene. Knut Bry er selv meget engasjert i arbeidet Dråpen i havet gjør og i følge Bry var alle de spurte positive til å bidra. Hele 37 anerkjente norske fotografer og kunstnere har donert kunstverk til auksjonen hvor inntektene går uavkortet til nødarbeid blant flyktningene i leirene i Hellas.

Hjelpeorganisasjonen Dråpen i havet ble stiftet av Trude Jacobsen i 2015, etter at flyktningekrisen i fjor høst antok enorme proporsjoner.

– Vi jobber på tre destinasjoner i Hellas, forteller initiativtaker til auksjonen Nadine Mellem. – Vi er aktive i leire nord i Hellas i området rundt Thessaloniki, vi er tilstede i Athen, i Camp Skaramangas som er en av de største flyktningeleirene i Hellas, og det sisteområdet er på øya Chios, i en ”uoffisiell” leir med omtrent 900 mennesker. Leiren er ”uoffisiell” i den forstand at greske myndigheter ikke støtter den og det dermed ikke er militær sikkerhet rundt leiren, forteller Nadine.

På spørsmål om hvor lenge utstillingen vil henge svarer Knut Bry at de håper alt blir solgt på mandag. På organisasjonens hjemmeside kan man ta en forhåndstitt på verkene som er til salgs. Utstillingen åpner på Bølgen og Moi Briskeby kl 17.00 mandag 5. desember og auksjonen starter kl 19.00.

Følgende fotografer/kunstnere er representert:
Knut Bry, Johannes Berg, Massimo Leardini, Jo Straube, Sigve Aspelund, Marcel Leiliënhof, Sebastian Ludvigsen, Agnete Brun, Tine Poppe, Trine Hisdal, Bjørnar Øvrebø, Fin Serck-Hanssen, Lisa Westgaard, Sigurd Fandango, Marius Nilsen, Marianne Bjørnmyr, Thomas Qvale, Morten Qvale, Elise Collett, Charlotte Spetalen, Hans Olav Forsang, Damian Heinisch, John Kim Andreassen, Tone Beckman, Per Fronth, Jo Bentdal, Carl Erik Hagen, Yann Aker, Nora Bergan, Kristoffer Myhre, Pål Laukli, Lars Petter Pettersen, Sébastian Dahl, Daniel Franck, Hans Petter Haraldsen, Marcus Mars og Camilla Prytz.

www.drapenihavet.no


Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

More from Kristin Skåmedal
Marteline Nystad vant første runde av Årets fotograf
Nytt i år er at man kan sende inn bidrag til konkurransen...
Read More
0 replies on “Norsk fotografi på veldedighetsauksjon”