Norske fagfotografer i verdenstoppen

Himmelsk © Terese Samuelsen

Fire norske fotografer tilknyttet NFF har blitt plukket ut til å delta i World Photographic Cup. Bjørn Tore Stokke, Andreas Kalvig Anderson, Søren Sviland og Terese Samuelsen har alle sikret seg en plass helt i toppen.

Bjørn Tore Stokkes bilde av Lars Jacob er blant de ti beste i portrettkategorien, Andreas Kalvig Andersons komposittbilde av en simpel husflue, fotografert på kjøkkenbenken, og Søren Svilands fotografi av en ørn på fiskejakt er på topp ti i naturkategorien, mens Terese Samuelsens energiske “Himmelsk”, er på topp ti i bryllupskategorien.

Leder i Norges Fotografforbund, Truls Løtvedt, er godt fornøyd med at hele fire norske fotografer har havnet blant de ti beste i ulike kategorier.

– Det er svært gledelig at norske fagfotografer hevder seg såpass sterkt i konkurranse med de utvalgte deltakerne fra de 26 nasjonene, sier han i en pressemelding. – Jeg er stolt på våre medlemmers vegne, og glad for å være leder for en organisasjon som på denne måten hevder seg i verdenstoppen.

World Photographic Cup arrangeres i år for fjerde gang med 26 deltakerland fra fire kontinenter. Til sammen har flere enn 400 fotografer deltatt i konkurransen. Fotografene og arbeidene er utvalgt av hver nasjons ledende fotograforganisasjon, og i Norge er det Norges Fotografforbund som står for dette.

En finaleplass betyr at bildene er blant de ti beste i sin kategori. Den endelige plasseringen blir annonsert under en storstilt seremoni i Yokohama, Japan 23. februar.

www.fotografforbundet.no

Written By
More from Redaksjonen
Beste månedsbesøk noensinne
Fotografi.no satte besøksrekord i februar med over 5.000 unike lesere på de...
Read More
0 replies on “Norske fagfotografer i verdenstoppen”