Ny 35 mm fra Samyang

Den forholdsvis ukjente, frittstående objektivprodusenten Samyang lanserer to nye modeller av sitt 35 mm 1:1.4 AS UMC objektiv, med fatning for Pentax K og Sony Alpha. Dermed er objektivet nå tilgjengelig med fire ulike fatninger, inkludert Canon og Nikon.

Samyang 35 mm 1:1.4 AS UMC er et lyssterkt (f/1.4) vidvinkelobjektiv med en brennvidde på 35 mm. Det er optimalisert for kameraer med fullformatsensor, men fungerer like bra med APS-C/DX og 4:3 sensorer. Objektivets optiske konstruksjon baseres på to linser med høy brytningsindex, noe som fører til lav vekt og kompakt størrelse. Dessuten finnes en asfærisk linse som motvirker kromatisk aberrasjon. UMC, som står for høy-kvalitets antirefleksbehandling i flere lag, gir økt kontrast og mer naturlige farger.

Samyang 35 mm 1:1.4 AS UMC baseres på såkalte “bevegelige linser”, noe som gir høy bildekvalitet og kort nærgrense. AE-modellen, laget for Nikons digitale SLR-kameraer, har en integrert mikroprosessor som gir full kontroll over eksponeringsparametre og mulighet til å bruke I-TTL blitsstyring.

De to objektivene koster ca. kr 4.990,- inklusive mva. når de kommer ut i butikk i løpet av juni måned. Produktene har 36 måneders garanti. For ytterligere informasjon, se http://www.syopt.co.kr

Importøren av Samyang, Focus Nordic Norway as på Rud i Bærum, er Norges største foto-distributør. Sortimentet inneholder en rekke store varemerker som Pentax, Jobo, Tamron, Telefunken, C-Frame, Transcend, SanDisk, Steiner, Hähnel, Ilford, Velbon, Sunpak, Metz, Nissin, Kenko, Gorillapod og Lensbaby. I tillegg har Facus Nordic en egen produktlinje under navnet Focus.

Tags from the story
, ,
More from Morten M. Løberg
Alt klart for Dok12 – ledige billetter
Neste onsdag braker det løs med kåringen av Årets bilde, etterfulgt av...
Read More
0 replies on “Ny 35 mm fra Samyang”