Ny begynner-speilrefleks fra Canon

Canon lanserte i morgenimene i dag EOS 650D med berøringsskjerm, 18 megapiksler og et nytt 18-135 mm zoomobjektiv.

Det nye kameraet vil koste ca. 7.000 kroner med 3.5-5.6/18-135 mm IS STM, og være tilgjengelig i slutten av måneden.

Kameraet skiller seg ikke så veldig mye fra forgjengeren EOS 60D, men har en 9-punkts autofokus som gir sikrere autofokus ved videoopptak. EOS 650D er utstyrt med stereomikrofon og kan gjøre videoopptak i full HD med 24, 25 og 30 bilder i sekunder, men kameraet klarerklarer fem bilder pr. sekund i vanlig fotograferingsmodus.

EOS 650D er det første EOS-kameraet med dobbelt AF-system som sikrer eksepsjonelt detaljnivå i stillbilder og kontinuerlig autofokus når du filmer. Selve kjernen i kameraet er en 18 megapikslers hybrid CMOS-sensor og en kraftig Digic 5-prosessor. En vribar berøringsskjerm gir enkel og rask betjening av kameraet samt umiddelbar tilgang til en rekke innstillinger og motivprogrammer.

EOS 650D er den første introduksjonsmodellen i EOS-serien som er utstyrt med en Canon Digic 5-prosessor som gir høyere hastighet, raskere respons og bedre fargegjengivelse. Digic 5 har 14-bits bildeprosessering som gir subtile overganger mellom fargetoner, for eksempel i en kveldshimmel, og den høye prosessorkraften gjør også kameraet ideelt til fotografering av fartsfylt action som fotball eller annen sport.

Samtidig med EOS 650D lanserer Canon også et 2.8/40 mm “pancake” objektiv, spesielt beregnet på videoopptak. Både EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM og EF 40mm f/2.8 STM har en tilnærmet lydløs trinnmotor som sørger for jevnere og skarpere videoopptak enn noensinne.

More from Morten M. Løberg
Hør Bjørn Opsahl på Fotomessen
Akkurat nå står naturfotografene Ole Jørgen Liodden og Roy Mangersnes på den...
Read More
0 replies on “Ny begynner-speilrefleks fra Canon”