Ny begynner-speilrefleks fra Canon

Canon lanserte i morgenimene i dag EOS 650D med berøringsskjerm, 18 megapiksler og et nytt 18-135 mm zoomobjektiv.

Det nye kameraet vil koste ca. 7.000 kroner med 3.5-5.6/18-135 mm IS STM, og være tilgjengelig i slutten av måneden.

Kameraet skiller seg ikke så veldig mye fra forgjengeren EOS 60D, men har en 9-punkts autofokus som gir sikrere autofokus ved videoopptak. EOS 650D er utstyrt med stereomikrofon og kan gjøre videoopptak i full HD med 24, 25 og 30 bilder i sekunder, men kameraet klarerklarer fem bilder pr. sekund i vanlig fotograferingsmodus.

EOS 650D er det første EOS-kameraet med dobbelt AF-system som sikrer eksepsjonelt detaljnivå i stillbilder og kontinuerlig autofokus når du filmer. Selve kjernen i kameraet er en 18 megapikslers hybrid CMOS-sensor og en kraftig Digic 5-prosessor. En vribar berøringsskjerm gir enkel og rask betjening av kameraet samt umiddelbar tilgang til en rekke innstillinger og motivprogrammer.

EOS 650D er den første introduksjonsmodellen i EOS-serien som er utstyrt med en Canon Digic 5-prosessor som gir høyere hastighet, raskere respons og bedre fargegjengivelse. Digic 5 har 14-bits bildeprosessering som gir subtile overganger mellom fargetoner, for eksempel i en kveldshimmel, og den høye prosessorkraften gjør også kameraet ideelt til fotografering av fartsfylt action som fotball eller annen sport.

Samtidig med EOS 650D lanserer Canon også et 2.8/40 mm «pancake» objektiv, spesielt beregnet på videoopptak. Både EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM og EF 40mm f/2.8 STM har en tilnærmet lydløs trinnmotor som sørger for jevnere og skarpere videoopptak enn noensinne.

More from Morten M. Løberg
Polaroid-kunst
Den norske fotografen Bjørn Sterri har brukt Polaroid-film så lenge han har...
Read More
0 replies on “Ny begynner-speilrefleks fra Canon”