Ny bok med Dev Dhunsi

Dev Dhunsis vant Fotografis Portfoliopris i 2018 og prosjekt har nå blitt samlet i bokform.

Dev Dhunsis Rakavan er en fotobok hvor plottet fremtår noe obskurt, da handlingens sentreres rundt fotografens gode venn Rakavan og hans forsvinning og bortgang i 2017. 

Prosjektet er ikke utelukkende basert på den etablerte estetikken man finner i dokumentarfotografiet, men er en leken sammenblanding av sjangere og uttrykk, som sammen skaper et originalt, visuelt essay. Gjennom iscenesettelse og samarbeid med andre kunstnere og venner skapes en ny mening som bidrar til å holde historien mer åpen. Målet er ikke å fortelle en lineær historie, men heller å belyse følelsene, og den subjektive erfaringen, i historien.

«Som barn stakk jeg kamera mot turban-kledde, skjeggete menn i indiske landsbyer, og innsynet i mine foreldres håndverk viste meg en ny og spennende verden. Oppveksten med min fars malerier og installasjoner ga en dyp interesse for å uttrykke meg gjennom kunsten. En senere fascinasjon for Viviane Sassen og hennes arbeid, har påvirket meg veldig fordi hun tidlig løsrev seg fra faste motekonvensjoner og utformet sitt eget, frie uttrykk.»

Boken er laget i et opplag på 300 eksemplarer. Den er i formatet 17×24 cm og 96 sider og kan bestilles her.

Tags from the story
,
Written By
More from Redaksjonen
Send inn ditt prosjekt til Fotografis Portfoliopris 2021
Bli sett av de beste folkene i bransjen! Fotografis Portfoliopris 2021 har...
Read More
0 replies on “Ny bok med Dev Dhunsi”