Ny bok og utstilling med Tom Martinsen

Font forlag har gitt ut en bok med Tom Martinsens (1943 – 2007) beste bilder. I forbindelse med utgivelsen vil et utvalg av Martinsens bilder stilles ut i Galleri KS i Tønsberg.

Store Ferder (1978). Et av Tom Martinsens klassiske naturbilder.

Tom Martinsen arbeidet som pressefotograf i Dagbladet fra 1973 og frem til sin død i 2007. Han har hatt stor betydning for utviklingen av norsk pressefotografi, og ble etter hvert en av Norges mest respekterte og premierte fotografer. Parallelt med reportasjeoppdragene jobbet Martinsen med egne landskaps- og kunstprosjekter. Gjennom sin faste spalte «Øyeblikket» i Dagbladet Magasinet har han hatt stor betydning som formidler av andres fotografier, og i 2006 mottok han Fritt Ords Hønnør for sitt bidrag til folkeopplysning.

Boka Tom Martinsen: Fotografier gjengir 170 av Tom Martinsens mest sentrale fotografier, og inneholder tekster om hans livsverk og fotografiske arv av Maria Lundberg, Hege Duckert, Gry Martinsen, Morten Krogvold, Øivind Storm Bjerke og Tom Stalsberg.

Utstillingen i Galleri KS i Tønsberg (Storgatene 20) åpner lørdag 29. oktober kl 14.00

Tom Martinsen var født og oppvokst i Tønsberg. Martinsen har tatt mange fotografier i Vestfoldnaturen og fant en spesiell ro og inspirasjon på Tjøme og Verdens Ende. Utstillingen viser ulike sider av hans fotografiske virke.

 

 

Tags from the story
, ,
More from Morten M. Løberg
UNICEF-pris til Gjestvang
Den norkse fotografen Andrea Gjestvang har vunnet tredjepremie i fotokonkurransen UNICEF Photo...
Read More
One reply on “Ny bok og utstilling med Tom Martinsen”

Comments are closed.