Ny bok: Sally Manns Southern Landscape

Foto:Sally Mann "Ponchartrain"

Fotobøker for feinschmeckere er konseptet til det amerikanske forlaget 21st Editions. Forlaget gir ut håndlagede bøker i små opplag, med håndlagede printer. Av de nye titlene finner vi ”Sally Mann – Southern Landscape”.

SallyMann_Ponchartrain

Det å samle på fotografi har blitt en aktivitet for de bemidlede. Prisene på samtidsfotografi har steget voldsomt over mange år og mange samlere ser nå mot fotoboken for et rimeligere alternativ. Forlaget 21st Editions startet i 1998 med en serie antologier kalt 21ST: The Journal of Contemporary Photography, ensamling tekster og bilder av fremtredende kunstnere.

Senere startet forlaget med monografier, håndlagede kunstbøker, gjerne med en orginal kopi av kunstneren som vedlegg. Til nå har over 50 fotografer blitt publisert, og en av de siste tilskuddene er en bok av Sally Manns bilder. Boken med elleve innbundne og tre løse platinumprinter kommer i et begrenset opplag på 58 eksemplarer. Boken inneholder et essay av John Stauffer, som setter Manns bilder i perspektiv mot sørstatenes kultur.

Andre artister som er representert er blant andre Imogen Cunningham, Greg Gorman, Graham Nash, Jack Spencer og Joel-Peter Witkin. Prisene er ikke akkurat i pocket-segmentet, men kvaliteten er til gjengjeld førteklasses.

 www.21stphotography.com

 

Tags from the story
,
Written By
More from Pål Otnes
Utstilling med dokumentarfotografi i Volda
Denne våren avsluttes Norges første masteremne i dokumentarfotografi. Studiene har funnet sted...
Read More
0 replies on “Ny bok: Sally Manns Southern Landscape”