Ny Canon G16 og S120 på trappene

Canon G16

Canon lanserte i dag fire nye kompaktmodeller, deriblandt Canon G16 og Canon S120. Denne gangen får vi mindre oppdateringer på begge modeller.

PowerShot S120
PowerShot S120

Med et kompaktmarked i fritt fall er det godt at de seriøse kameraene ser ut til å holde stand. Både G16 og S120 er favoritter blandt profesionelle og seriøse amatører. Kameraene deler mye av teknologien, som den nye digic 6-prosessoren med mulighet for ca. 9 bilder i sekundet. Kameraene har nå fått innebygget wifi og kan overføre bilder diekte til din datamaskin. Autofokus og opptakshastighet er også betydelig forbedret.

Forøvrig er optikken på G16 den samme, mens S120 har fått noe bedre lysstyrke. Canon har ikke hørt på kritikken fra de som savner den vridbare skjermen fra tidligere modeller, men enkelte andre funksjoner, slik som eget program for å fotografere stjernehimmelen, får man nå med på kjøpet.

Kameraene vil være tilgjengelig i løpet av september.

www.canon.no

Fra pressemeldingen:

PowerShot G16

PowerShot G16 har et meget lyssterkt f/1.8-2.8 Canon-objektiv som er konstruert med en glasstype med høy brytning og et unikt belegg bestående av flere materialer som er spesialutviklet for å håndtere spesifikke lysbølgelengder på nanometerskalaen. Objektivets 5x optisk zoom gir enestående fleksibilitet med blender f/1.8 ved 28mm vidvinkel og blender f/2.8 ved maksimum brennvidde på 140mm. Det gir deg frihet til å fotografere i svakt lys, og du kan bruke korte lukkertider til å fryse motivet, selv når du bruker full optisk zoom.

PowerShot G16 har PowerShot G-seriens klassiske signaturdesign og er utstyrt med en rekke manuelle kontroller og suveren brukervennlighet, og det lette, robuste aluminiumshuset gjør G16 til et perfekt supplement til et digitalt speilreflekskamera. Kameraet er designet for enkel enhåndsbetjening og har tonivås funksjonshjul, egen knapp for filmopptak, fronthjul som kan tilpasses, hjul på baksiden og snarveisknapp, noe som gjør det raskt og enkelt å få tilgang til og justere kamerainnstillingene mellom opptakene. G16 er i tillegg den første modellen i PowerShot G-serien som er utstyrt med trådløs tilkobling.

Modellene i Canons G-serie er det foretrukne valget blant erfarne fotografer. En nylig undersøkelse på Canon Professional Network avdekket at 83 prosent av dem som eier et PowerShot-kamera i G-serien, bruker det til privat fotografering og at 53 prosent også har brukt kameraet i profesjonell sammenheng. Dette viser at profesjonelle fotografer setter sin lit til modellene i G-serien og bruker dem som ekstrakamera i jobbsammenheng, men også til å forevige spesielle øyeblikk privat.

PowerShot S120

PowerShot S120 er den første modellen i S-serien og verdens slankeste kamera som er utstyrt med et f/1.8-objektiv . Med dette 24mm-objektivet med ultravidvinkel, f/1.8 og 5x optisk zoom, har du fleksibilitet til å fotografere en rekke motiver og oppnå skarpe bilder også i svakt lys. Skal du fotografere vidstrakte motiver, er 24mm vidvinkel ideelt, mens 5x zoom enkelt bringer deg nærmere motivet. Legg til en lyssterk blender og du er godt rustet i en rekke ulike opptakssituasjoner.

S120 byr på en perfekt balanse mellom størrelse og enestående bildekvalitet, og det slanke og kompakte kamerahuset rommer et stort utvalg manuelle kontroller. Med Wi-Fi-funksjonen kan du enkelt dele bilder direkte til bærbare enheter og sosiale nettsteder. Du kan også justere sentrale innstillinger på en rekke ulike måter – via egne knapper, på den 7,5 cm store berøringsskjermen eller ved hjelp av S-seriens karakteristiske kontrollring på objektivet. Dermed er det alltid du som har kontrollen.

Kreativ fleksibilitet med manuell kontroll. Begge modellene byr på manuell kontroll som minner om Canons digitale EOS-speilreflekskameraer, og du har full manuell kontroll over viktige eksponeringsinnstillinger. Begge modellene har også støtte for opptak i flere formater og RAW-format som åpner for kreativ komposisjon og større frihet i etterbehandlingen. La deg inspirere av to nyutviklede kreative filtre, Stjerne og Ufokusert bakgrunn, samt et forbedret HDR-program. Sammen med suveren ytelse i svakt lys og ved høy ISO, kan du med det nye programmet Stjerne som har tre ulike forhåndsinnstillinger – Stjernehimmel, Stjernespor og Intervallopptak av stjerner – forevige stjernehimmelen på en eksepsjonell måte. Det nye filteret for ufokusert bakgrunn skaper liten dybdeskarphet ved at bakgrunnen automatisk gjøres uskarp. Det forbedrede HDR-programmet gir deg ekstra frihet til å fotografere med håndholdt kamera når du tar HDR-bilder.

Knivskarp bildekvalitet med intelligent bildestabilisering. Canons anerkjente teknologi for optisk bildestabilisering motvirker effekten av kamerarystelser slik at du unngår uønsket uskarphet i stillbilder og ustødige videoopptak. Den intelligente bildestabiliseringen registrerer automatisk opptakssituasjonen og bruker den beste innstillingen av syv tilgjengelige alternativer for bildestabilisering. Begge modellene har også innstillingen Forbedret dynamisk bildestabilisering som bruker femakset bildestabilisering til å korrigere rystelser som skyldes at kameraet roteres eller beveges opp eller ned, noe som lett skjer når du filmer mens du går eller fra et kjøretøy i bevegelse. Enkel tilkobling Med Canons Wi-Fi-funksjon som er tilgjengelig på begge modellene, kan du enkelt dele dyrebare minner ved å laste opp bilder til sosiale nettsteder når du er koblet til Internett, eller via bærbare enheter som smarttelefoner og nettbrett.

Kameraene har også støtte for GPS-merking via mobil slik at du kan legge til informasjon om opptakssted ved hjelp av Canons egen app for smarttelefoner og nettbrett. Den nye funksjonen for bildesynkronisering beskytter dyrebare bilder. Du kan velge og sende bilder trådløst ved hjelp av bildesynkroniseringen som finner den beste metoden for sikkerhetskopiering av bildene, enten i form av nettskylagring eller på en registrert PC, og deretter synkroniserer bildene automatisk. Krystallkare filmer i full HD PowerShot G16 og PowerShot S120 støtter opptak i full HD (1 920 x 1 080, 60p) med stereolyd – perfekt til opptak av kreative videoer i høy kvalitet. Du kan bruke kameraets optiske zoom under filmopptak, mens mer effektiv autfokus i filmopptak sørger for at motivet forblir skarpt og i fokus. PowerShot G16 har detaljert filmbehandling og avansert støyreduksjon ved 60p-opptak for profesjonelle videoopptak i vanskelige lysforhold. Du kan også stille inn fokus manuelt før du tar opp film ved å bruke MF-peaking til å merke området med høyeste kontrast for å oppnå sylskarp fokus.

Både PowerShot S120 og PowerShot G16 støtter opptak i MP4-format, og filmene kan enkelt kodes i kameraet slik at størrelsen på filmfilen komprimeres (med opptil 88 prosent) for rask og enkel deling – perfekt til bruk på nettbrett og smarttelefoner.

PowerShot G16 – nøkkelfunksjoner: • Lyssterk blender f/1.8–2.8, 28mm, 5x zoomobjektiv • HS System: 12,1 megapikslers CMOS, DIGIC 6 • Intelligent bildestabilisering med 5-akset filmstabilisering • Superrask – opptil 9,3 bilder i sekundet • LCD-skjerm på 7,5 cm (3,0″) og optisk søker • Fronthjul, full manuell kontroll og RAW-bilder • Full HD (60 bilder/sek) • Wi-Fi-funksjon og GPS via mobil • Stjerne-program • Utvalg av tilbehør

PowerShot S120 – nøkkelfunksjoner: • 24mm, f/1.8, 5x zoomobjektiv • HS System: 12,1 megapikslers CMOS, DIGIC 6 • Intelligent bildestabilisering med 5-akset filmstabilisering • Superrask – opptil 9,4 bilder i sekundet • Berøringsskjerm på 7,5 cm (3,0″) • Kontrollring på objektivet, full manuell kontroll og RAW-opptak • Full HD (60 bilder/sek) • Wi-Fi-funksjon og GPS via mobil • Stjerne-program • Undervannshus (40 m) som tilleggsutstyr.

PowerShot G16 har salgsstart i ultimo september og anbefalt utsalgspris inkl. mva er 4.999,-.

PowerShot S120 har salgsstart i september og anbefalt utsalgspris inkl. mva er 3.999,-.

Tags from the story
, ,
Written By
More from Redaksjonen
Nikon oppgraderer flaggskipet D4s
Nikon lanserte i dag proffkameraet D4S, et nytt 16,2 pikslers flaggskip i...
Read More
0 replies on “Ny Canon G16 og S120 på trappene”