Ny fotofestival i Oslo

Oslo Fotofest (OFF) er en helt ny fotofestival som arrangeres av Dokfoto/Pressefotografenes klubb og Bilder Nordic School of Photography.  OFF er et nytt initiativ for å skape en samlingsarena for fotografi i Oslo.

I år går Oslo Fotofest av stabelen 1. til 3. november. Syv fotografer fra det internasjonalt anerkjente bildebyrået VII-photo er invitert som årets gjester.

Fotografens verden er i konstant forandring. Gjennom syv fotografer fra VII-photo vil publikum oppleve hvordan byråets natur har skiftet fra krise, krig og konflikt til en mer sammensatt natur. Årets gjestefotografer er Gary Knight, Venetia Dearden, Donald Weber, Ron Haviv, Anastasia Taylor Lind, Ed Kashi og John Stanmeyer.

På dagtid under festivalen vil seks av gjestefotografene arbeide med fem klasser fra Bilder Nordic og en fotograf med fotojournalistutdanningen ved Høgskolen i Oslo. På festivalens siste dag vil det bli vist utdrag fra disse arbeidene.

Pulsen i norsk fotomiljø er høy og det skjer mye, men Oslo by har manglet sin egen festival. Lanseringen av Oslo Fotofest (OFF) er et nytt initiativ som søker å skape en høstlig samlingsarena for fotografi i hovedstaden.

– Over årenes løp håper vi å bringe satsingen til et åpent og inviterende arrangement hvor alle former for fotografi kan finne sitt tilholdssted, hvor publikum kan oppleve drivkraften i miljø men samtid bli utfordret av ledende gjestefotografer, sier initiativtakerne Terje Bringedal og Inge Helland.

Årets format vil være velkjent, og ha mange likhetstrekk med det suksessfulle «DOK»-formatet, hvor publikum kan oppleve fotografer og foredrag i verdensklasse over tre dager.

OFF arrangeres i samarbeid med Fritt Ord og Canon Norge og finner sted i Oslo Konserthus 1-3. november.

Les hele programmet her.

Tags from the story
More from Morten M. Løberg
Vant naturfotokonkurranse
Lars Andreas Dybvik har vunnet første pris i fotokonkurransen «Extreme Environment Photographic...
Read More
0 replies on “Ny fotofestival i Oslo”