Ny fotograf i stallen til Tinagent

Regissørduoen Dusan og Hilde Reljin har valgt å vende tilbake til gamle trakter og det skal feires. 29. februar er det duket for premierevisning av filmen Ritual Spirit, duoens nyeste samarbeid med Massive Attack. Filmen har premiere på nowness.com i begynnelsen av mars, men norgespublikummerne får muligheten til å få med seg filmen før resten av verden.

©Dusan Reljin. Courtesy Tinagent

Dusan og Hilde begynte å jobbe sammen for syv år siden da de ble spurt om å lage en film for et magasin. Resultatet viste seg å bli en stor suksess.
– Det startet ved en tilfeldighet da vi lagde ”Match Stick Girl” som ble kåret til en av månedens beste filmer av New York Times, og karrieren fikk en pangstart sier Hilde. – Når vi ser tilbake på den ville vi nok gjort mye annerledes og bedre, men den er ihvertfall ærlig og spontan legger Hilde til.  Siden har de hatt kunder som Adidas, Max Factor, Harper Bazaar og Victorias Secret. Arbeidet deres flyter mellom kunst og mote og blir også vist i instutisjoner som MOMA.

©Dusan Reljin. Courtesy Tinagent

Samarbeidet mellom Dusan, Hilde og Massive Attack ble en naturlig del av deres utvikling i 2012 etter at duoen hadde regissert en annen video “Chanel Rising” med en Victorias Secret Angel, Chanel Iman. Massive Attack så videoen etter at den gikk viral på sosiale medier.

– De ville at vi skulle lage en video og ga oss frie kreative tøyler etter det, og vi lagde Massive Attacks Battle Box no 1 video. Og det ledet til et begynnende kunst-prosjekt hvor Ritual Spirit Videoen er en del av et større samarbeid.

©Dusan Reljin. Courtesy Tinagent

Nå flytter duoen tilbake til Norge og de ser frem til lanseringsfesten på Ekebergrestauranten med Massive Attack som æresgjester. Dusan Reljin jobber også som fotograf, og han har blitt en del av Tinagents stall. Du kan lese et større intervju med Dusan i Fotografi #3 som kommer i april.

Festen er åpen for alle, men med påmelding gjennom facebook. Listen er full, men vi legger ut 100 biletter til i løpet av uken så følg med så du kan sikre deg en billett. 

Written By
More from Elli Trier
Eivind Nakken og Stephen Williams på CYAN
CYAN Galleri viser nå en gruppeutstilling med norske Eivind Nakken og walisiske...
Read More
One reply on “Ny fotograf i stallen til Tinagent”

Comments are closed.