Ny kompakt Panasonic

Panasonic DMC-GF er verdens minste og letteste systemkamera med innebygget blits. GF2 leverer høy bildekvalitet og mulighet for å filme i Full-HD.

Kameraet er siste tilskudd til Panasonics G-serie, som bygger på Micro Four Thirds-systemet. G-serien gir brukeren bildekvaliteten til speilreflekskameraet og fleksibiliteten til kompaktkameraet.

Med GF2 har Panasonic redusert størrelsen med 19 prosent i forhold til forgjengeren GF1. Men GF2 slår ikke f.eks. Sony Nex hverken på størrelse eller megapiksler. Sony Nex har dessuten en større bildesensor enn Micro Four Thirds. Så det gjenstår å se hvor mange som velger GF2 bare på grunn av den innebygde blitsen.

Berøringsskjerm og innebygget blits

GF2 er utstyrt med Panasonics nye grafiske brukergrensesnitt (GUI) som utnytter kameraets berøringsskjerm. Det er forholdsvis enkelt og intuitivt å ta bilder, og man kan for eksempel bruke skjermen til å fokusere på et objekt og ta bildet.

En egen knapp på kameraets bakside gjør det enkelt å ta opp video i Full-HD. Ønsker man ekstra god lyd kan en stereomikrofon (ekstrautstyr) ta opp i Dolby digital stereo. En funksjon for blokkering av vind fjerner nesten all bakgrunnsstøy. Er man nybegynner er GF2 utstyrt med intelligent Auto (iA) som gir videoer med blant annet automatisk bildestabilisering og ansiktsgjenkjenning. Denne funksjonen gjenkjenner ansikter som er med i søkeren og justerer fokus, blender og kontrast for å gjengi alle menneskene i bildet på best mulig måte.

Kameraet lanseres i to pakkeløsninger:
DMC-GF2 med 14 mm pannekakeobjektiv, F2,5
DMC-GF2 med 14-42 mm zoom, F3.5-5.6 ASPH. / MEGA O.I.S.

Spesifikasjoner:

12.1 megapiksel high speed Live MOS sensor
Full-HD video (1920×1080, 50i)
Berøringsskjerm, 3” 460,000-dot LCD
3D-kompatibel
Innebygget blits
Lav vekt og liten størrelse
GF2 lanseres i fire farger: sølv, rødt, hvitt og sort

Pris og tilgjengelighet

GF2 vil være tilgjengelig på markedet i januar 2011. Prisene er enda ikke fastsatt. 3D-objektivet er allerede tilgjengelig og er kompatibel med GH2 og G2.

More from Morten M. Løberg
Nordic Light åpner helårsgalleri
Nordic Light åpner helårsgalleri i House of Photography i Kristiansund. Første utstiller...
Read More
0 replies on “Ny kompakt Panasonic”