Ny Leica mini M på trappene?

Nå har ikke Leica rykte på seg for å lage rimelige produkter, men nå ser det ut til at en ny, rimeligere M-variant kan være rett rundt hjørnet.

Leica mini-M

Drømmen om en Leica har vært urealistisk for de fleste, i alle fall om man tenker på M-serien. Men selv om firmaet henvender seg mot det mer eksklusive markedet kan man anta at det såkalte “prosumer”-markedet er fristende, også for Leica.

Uansett ligger det nå ute en liten teaser på firmaets hjemmeside,  hvor en fristende, liten eske presenteres under betegnelsen “Mini M”.

Dette har selvsagt fått spekulasjonene i gang på nett, og hva som er fakta og spekulasjoner er ikke lett å vite. Men med tanke på at Leica allerede har lansert flere versjoner av sin fullformats M serie, kan det være fristende å spå en forenklet M-utgave med APS-C sensor og et sylskarpt objektiv på rundt 24mm. Det virker som om alle kameraprodusenter med respekt for seg selv nå må tilby en av disse high-end-kompaktene. Eller tør vi håpe på en forenklet M med fullformats-sensor med ekstern søker? Og gjerne med muligheter for å benytte M-optikk…

Det eneste vi vet med sikkerhet er at vi får vite mer 11. juni.

www.leica.com

Tags from the story
Written By
More from Pål Otnes
Mars/april-utgaven av Fotografi ute nå
I årets andre nummer kan du blant annet møte Magnus Wennman, en...
Read More
0 replies on “Ny Leica mini M på trappene?”