Ny Leica Summaron 28mm 5.6

De siste årene har vi sett en rekke nye fotoprodukter som henter inspirasjon fra eldre teknologi. Denne gangen er det Leica som graver i arkivet og lanserer en oppdatert versjon av det 60 år gamle Leica Summaron 28mm 5.6.

Det nye objektivet blir et av de mest kompakte vidvinkelobjektivene i M-systemet og stikker kun 2 cm ut fra kamerahuset. Den optiske konstruksjonen er bevart med 6 elementer i 4 grupper, men linsen har moderne coating som vil gjøre objektivet mer motstandsdyktig mot problemer i motlys mm.

Forøvrig skriver produsenten om objektivet:

«Det optiske designet og den mekaniske konstruksjonen er identisk med forgjengeren som ble produsert ved Leitz-fabrikken i Wetzlar fram til 1963. Med en gjennomtenkt bruk av de siste optiske nyvinningene og  etterbehandling utført med den høyeste kvalitet, er Leica Summaron-M 28mm f5.6 mye mer enn en enkel ombygging av et populært vintage-objektiv.

leica-summaron-28-vintage

Den nye versjonen er redusert til det essensielle, men uten å miste karakteristikken til sin forgjenger. Med en samlet lengde på mindre enn 2 cm er objektivet knapt merkbart og dermed ideelt til diskret gatefotografering. Kombinasjonen av en oversiktlig skala i rødt for dybdeskarphet og et stort dybdeskarphetsområde, gjør det enklere å for-fokusere, noe som er en nødvendighet når man jobber med rask og til tider actionfylt rammesøkerfotografering.

Den optiske utformingen er den samme som hos originalen med 6 elementer i 4 grupper anordnet symmetrisk rundt iris. På full blenderåpning gjengis motivet med rik kontrast over nesten hele bildefeltet. Med sin kombinasjon av ekstrem dybdeskarphet, naturlig kontrast, utmerket gjengivelse av detaljer og synlig vignettering, gir Summaron-M fotografiene en unik visuell signatur. Bilder tatt med Summaron-M skiller seg ut med et utseende som minner om analoge bilder.

Utseendemessig harmoniserer objektivet med det moderne utseendet til dagens portefølje av Leica M-objektiver. Det har blitt oppgradert med Leica M-bajonett, 6-bit koding og noen små designtilpasninger som formen på å focus lock-knappen, diameteren på blenderringen og den gripevennlige overflaten på innstillingsringene.»

Objektivet er ventet å ligge på rundt 22.000 kroner og objektivet må forhåndsbestilles mot et depositum på 10%. Det forventes også betydelig leveringstid på linsen.

www.leica-camera.com

Tags from the story
,
Written By
More from Pål Otnes
Dawid på Shoot Gallery
I helgen åpnet utstillingen Ex med den svenske fotografen Dawid på Shoot...
Read More
0 replies on “Ny Leica Summaron 28mm 5.6”