Ny nettbasert bildedelingstjeneste for fotografer

Stadig flere fotografer bruker Internett og sosiale medier for å markedsføre seg. Problemet med tjenester som Facebook, er at du gir fra deg rettighetene til bildene dine.

Den nye norske bildedelingstjenesten Expono lar medlemmene beholde full kontroll over bildene sine. Gjennom tjenesten kan en fotograf dele sine bilder på Facebook, blogg og andre nettsider uten å gi fra seg opphavsretten. Expono gjør det også mulig å bestemme hvem av dine Facebook‐venner eller e‐postkontakter som skal få tilgang til å se bildene dine.
– Alle bilder du laster opp på Expono tilhører deg. Samtidig gir vi deg muligheten til å dele trygt til kontaktene dine – uten å miste kontrollen, sier styreleder Baard Snilsberg.
Bildedelingstjenesten henter også informasjon fra bildene dine, som gjør at bildene kan organiseres etter tid, sted, kameratype eller liknende. Dersom du allerede har laget bildealbum på din egen datamaskin, overføres også titler, beskrivelser og eventuelle andre data du har lagret i bildet.
Expono er hovedsakelig laget for amatørfotografer eller fotografer som ønsker å dele bildene sine på nett. Tjenesten gir deg også muligheten til å tagge venner, men til motsetning til Facebook og Flickr, behøver du ikke å bygge enda et nytt nettverk med venner inne på Expono. Tjenesten gjør det nemlig mulig å hente data og kontakter fra dine eksisterende kontoprofiler på andre sosiale medier.
– Expono gir både sikkerhet i form av lagring, men er også et funksjonsrikt organiserings‐ og delingsverktøy. Fotografen kan redigere bildene hos oss, og det er en rekke muligheter for ulik bildefremvisning. Vi ønsker å tilby alle funksjoner som en fotograf kan ha nytte av, sier Snilsberg.
Expono har nesten 500 000 brukere i sin database. Bildedelingstjenesten har fått rosende omtale både i New York Times, ReadWriteWeb, Teknofil og NRKbeta siden den lukkede betalanseringen i 2008. Expono åpner nå opp for resten av verden, og har ambisjoner om å bli et reelt alternativ til Googles Picasa, Yahoo! Flickr og Facebooks bildedelingstjeneste i løpet av de neste par årene.

Tags from the story
More from Morten M. Løberg
Pål Laukli og Gilbert Garcin i neste nummer av Fotografi
Fotografis nest siste nummer i år er ute med bilder av blant...
Read More
0 replies on “Ny nettbasert bildedelingstjeneste for fotografer”