Ny Panasonic hybrid og 3D objektiv

Panasonic lanserer hybridkameraet DMC-GH2 på Photokina, etterfølgeren til  DMC-GH1. Sammen med kameraet lanserer Panasonic også tre Micro Four Thirds-objektiver, deriblant et 3D-objektiv.

GH2 er flaggskipet i Panasonics G-serie, og er kameraet for entusiasten som ønsker høy kvalitet både ved fotografering og videofilming i full HD. Micro Four Thirds-systemet har revolusjonert kameramarkedet med egenskaper fra speilreflekskameraet i et kompakt format.

GH2

GH2 er utstyrt med berøringsskjerm på samme måte som modellen G2 som ble lansert i vår. Kameraet kan intuitivt og enkelt styres fra skjermen, eller via knappene på kamerakroppen.

GH2 er et ekte hybridkamera hvor videofunksjonen ikke er lagt til et stillbildekamera, men er integrert fra begynnelsen. Det er raskt og enkelt å skifte mellom fotografering og video ved å trykke på en knapp øverst på kameraet. GH2 tar opp video i full HD 1920×1080, og videoentusiasten kan på samme tid som det filmes se opptakene direkte på en skjerm via HDMI-output.

Kameraet leveres i tre varianter. Kamerahuset separat, eller som kit med et av disse to objektivene:
LUMIX G VARIO HD 14-140mm / F4.0-5.8 ASPH. / MEGA O.I.S. (H-VS014140)
LUMIX G VARIO 14-42 mm / F3.5-5.6 ASPH. / MEGA O.I.S. (H-FS014042)

Spesifikasjoner GH2

Full-HD videoopptak (1920x1080i, 60p)
Kreative muligheter med ”My color mode” og ”Film mode”
16 megapiksel Live MOS-sensor
Simultan innspilling og HDMI-output for å se video direkte på en TV eller annen skjerm under opptak
Fleksibel berøringsskjerm
Skarpe og fine bilder ved høy ISO

3D-objektiv

3D er kommet for å bli, og Panasonic har allerede markert seg på markedet med sine Viera 3D-TV-er, 3D Blu-ray-spillere og 3D-videokameraet SDT750. Nå lanserer Panasonic et 3D-objektiv til den populære G-serien.

Det kompakte 3D-objektivet Lumix G 12.5 (H-FT012) gjør det enkelt å ta bilder i 3D. Det tar to bilder på samme tid, et for høyre og et for venstre øye, for å skape 3D-effekten. Objektivet tar bildene uten forsinkelse mellom høyre og venstre, og bildene blir dermed skarpe og behagelige å se på.

Objektivet vil også være kompatibel med G2. Fra i dag vil en firmware-oppdatering for G2 som støtter 3D være tilgjengelig.

Nye objektiver til G-serien

Sammen med GH2 og 3D-objektivet lanserer Panasonic også to andre objektiver: Lumix G 14mm og Lumix G Vario 100-300mm

H-H014 – Lumix G 14mm (tilsvarende 28mm i fullformat). Et fast vidvinkelobjektiv med blender F2.5 ASPH. Perfekt for landskap, arkitektur eller bilder innendørs.

H-FS100300 – Lumix G Vario 100-300mm (tilsvarende 600mm i fullformat), F4.0-5.6. Et teleobjektiv utviklet for fotografen som tar bilder hvor objektet er langt borte, for eksempel sport eller ville dyr. Objektivet har Mega O.I.S. bildestabilisator.

Pris og tilgjengelighet

GH2 og de tre objektivene vil være på markedet i begynnelsen av november. Priser er ikke fastsatt.

Tags from the story
,
More from Morten M. Løberg
«Latterlig avtale»
Fotograf Bjørn Opsahl, som arbeider med base bade i Los Angeles og...
Read More
0 replies on “Ny Panasonic hybrid og 3D objektiv”