Ny Pentax med vertikale finesser

Pentax lanserer Optio VS20, et nytt digitalt kompaktkamera som foruten 20x optisk zoom med brennvidde fra vidvinkel til supertele og makro, en ekstra utløserknapp og en spesialkonstruert zoomhendel som forenkler fotografering med kameraet i vertikal stilling.

Det kompakte kamerahuset er fylt med avanserte funksjoner, deriblant 16 effektive megapixler, en 20x optisk zoom og en ekstra stor og skarp antirefleksbehandlet, smussavvisende 3″ LCD fargeskjerm. Den har også en ekstra utløserknapp og en zoomhendel som gir et godt og stødig grep, også ved fotografering i vertikal stilling. Bildene på LCD-skjermen roteres automatisk og kameraet har stativgjenge for vertikal montering.

Den nye innstillingen Handheld Night Snap tar bilder med minimalt med støy ved svakt lys.

– Pentax Optio VS20 er et universelt kamera med høy ytelse som takler flere motiver og situasjoner enn de fleste konvensjonelle kameraer, fra spontane øyeblikksbilder til reisebilder og sport, sier Helge Rose hos Focus Nordic, Pentax nordiske generalagent.

Viktige funksjoner
20X optisk zoom med brennvidder fra 28 mm vidvinkel til 560 mm super telefoto (tilsvarende 35 mm format). I makromodus kan man gå helt ned til 1 centimeter fra motivet.
Kameraet har automatisk valg av beste eksponeringsprogram for et gitt motiv gjennom å analysere en rekke parametere i hele bildeflaten. Kameraet velger mellom femten tilgjengelige motivprogrammer, deriblant blå himmel og solnedgang, og optimaliserer ulike kamerainnstillinger (f.eks. følsomhet og lukkertid).

Kameraet har nye motivprogrammer (Handheld Night Snap, Fish-eye og Sketch) og filter for større kreative muligheter. Digital Panorama er en funksjon som skaper et panoramabilde av to eller tre bilder. Det nye Stretch-filteret gjør det mulig å strekke ut deler av et bilde for iøynefallende visuelle effekter. Totalt finnes det tretten digitale filtre og tre bildestørrelser (4:3, 16:9 og 1:1) å velge mellom.

Oppgradert automatisk ansiktsgjenkjenning med minne, noe som innebærer at man kan prioritere skarpt fokus og optimalisert eksponering på forhåndsvalgte ansikter, praktisk når man tar gruppebilder. Også funksjoner som Smile Capture forenkler opptak av levende øyeblikksbilder.

HDTV (1280×720) med egen startknapp, noe som gjør det raskere å gå fra tanke til handling når man vil filme. Tre nye digitale filtre (Fish-eye, Miniatyr og Sketch) gjør det mulig å eksperimentere med mer visuelle uttrykk.

Blant øvrige funksjoner finnes fotografering med trådløs fjernkontroll (ekstra tilbehør) og D-Range innstilling som forhindrer over- og undereksponerte områder i bildet.

Pris og tilgjengelighet
Pentax Optio VS20 blir tilgjengelig i butikk fra midten av februar, og den vil koste ca. kr 1.999,-. Nakkestropp og software for bildevisning (Mediainpression), redigering og arkivering følger med (kompatibel med Windows 7 og Mac OS X 10.7).

Tags from the story
,
More from Morten M. Løberg
Lær å markedsføre bildene dine
Hvordan har fotografer gått frem for å bli kjent i det internasjonale...
Read More
0 replies on “Ny Pentax med vertikale finesser”