Ny Photoshop Elements

Den nye versjonen av  Photoshop Elements kommer med enda flere enkle fotoredigeringsfunksjoner – samt nye muligheter til å organisere og dele bilder med andre ved hjelp av sosiale medier. Samtidig lanserer Adobe også en ny vesjon av Premiere Elements.

Photoshop Elements 10 for Windows og Mac er en ny versjon av markedets mest populære bilderedigeringsverktøy for fotoamatører. Elements 10 gir brukeren en komplett pakke med lettbrukte funksjoner.

− Photoshop Elements 10 har en rekke nyheter som gir brukeren enda flere muligheter til å gjøre utrolig ting med egne bilder. De nye funksjonene benytter intelligent teknologi og automatikk for å hjelpe brukerne til ytterligere høyne kvalitetsnivået på sine digitale fotografier, sier Max Hagelstam, produktspesialist hos Adobe.

Photoshop Elements 10 benytter samme motor som Adobe Photoshop, standardverktøyet for profesjonell bildehåndtering, og har dessuten mange smarte funksjoner til å forbedre fotografier raskt og enkelt. Et eksempel er ”guided” redigering, som gjør det enkelt å lage fotoeffekter steg for steg ved å følge enkle instruksjoner – en funksjon som er forbedret ytterligere i den nye versjonen.

Man kan blant annet eksperimentere med effekter som f.eks. begrenset dybdeskarphet, lage morsomme bildemontasjer med funksjonen Picture Stack, eller få frem en drømmelignende stemning ved hjelp avOrton-effekten. Photoshop Elements 10 har også nye tekstfunksjoner som gjør det mulig å legge inn tekst som følger kurver, konturer og andre former i bildene. I tillegg finnes det nye guider til bildebeskjæring som hjelper brukere på alle nivåer til å forbedre komposisjonen. Den smarte penselen kan
benyttes til å male unike effekter på utvalgte deler av et fotografi – ved hjelp av blant annet 30 nye penseleffekter, for eksempel blyantskisse og oljepastell.

Photoshop Elements 10 er ogsånyttig ved organisering og lagring av bilder. Funksjonen Object Search kan automatisk finne detaljer i et fotografi, som f.eks. landemerke, en blomst eller et dyr. Elements Organizer kan identifisere duplikatbilder og  fotografier som er nesten identiske, slik at brukeren kan rydde opp og slette de bildene man ikke trenger og samtidig raskt lage grupper av like bilder.

Photoshop Elements 10 passer for brukere som er aktive i sosiale medier og forum på nettet. Man kan dele fotografier direkte fra Elements Organizer – og gir en rekke alternativ til hvordan spre bilder på Facebook, Flickr, YouTube eller Photoshop.com. Blant annet kan Photoshop Elements integreres med vennelister på Facebook hvilket gjør det enkelt å tagge bilder som siden kan lastes opp på Facebook.

En annen god nyhet for mobile brukere er at Photoshop Elements 10 gjør det mulig å lage applikasjoner for mobiler og nettbrett som samhandler med programmet – ved hjelp av det innebygde programmeringsgrensesnittet (API).

Premiere Elements 10

Stadig flere fotografer benytter mobil- og speilreflekskameraer til å filme med. Den nye versjonen av Adobes videoredigeringsprogram Premiere Elements 10 er Adobes verktøy for raskt og enkelt å redigere video. Programmet er brukervennlig – og er enkelt og smidig for hobbyfotografer å håndtere. Det finnes blant annet funksjoner som automatiserer store deler av arbeidet når man skal lage egne filmer med profesjonelt utseende.

– Takket være de gode opptaksmulighetene man finner på nye mobil- og speilreflekskameraer, filmer man i dag mer enn noensinne. Derfor har vi utstyrt nye Premiere Elements 10 med  funksjoner som hjelper alle brukere å få det meste ut av sine filmer, selv de som utelukkende er vant til fotografere. Uansett om du er nybegynner eller har erfaring med å filme videoer, så gjør Adobe Premiere Elements 10 det både enkelt og morsomt å lage hjemmevideoer, sier Max Hagelstam.

Pris og levering

Adobe Photoshop Elements 10 og Premiere Elements 10 har veiledende pris på NO 837,50 kroner inkl moms. Programmet selges også samlet, med veiledende pris NO 1237,50 kroner inkl moms. Det er også muligheter for å oppgradere eldre versjoner. Programmet er tilgjengelig umiddelbart i engelsk versjon.

Adobes produkter for digitalfoto og video selges via forhandlere og Adobe Store på www.adobe.no. Ytterligere produktinformasjon finnes på http://www.adobe.com/se/products/psprelements/.

More from Morten M. Løberg
En pirrende utstilling?
Avgangsstudentene ved Bilder Nordic School of Photography fikk seksualitet, skam og identitet...
Read More
2 replies on “Ny Photoshop Elements”

Comments are closed.