Ny robust Nikon DSRL

I nyhetsslippet før Photokina er det i dag Nikons tur. Nikon D7000 er et pålitelig, slitesterkt og robust speilreflekskamera med 16,2 effektive megapiksler og den nyutviklede CMOS-bildesensoren i DX-format.

Nikon D7000 har den nye bildebehandlingsmotoren Expeed 2 som gir bedre bildekvalitet, raskere prosessering, mindre strømforbruk og generelt bedre ytelse. Kameraet har ISO-følsomhet på 100 -6400 som kan utvides til Hi2 som tilsvarer ca 25600.

Robust

Kameraets pentaprismesøker i glass med tilnærmet 100 prosent motivdekning og 0,94x forstørrelse gir svært presis fokus og visning. Lukkeren har raskeste lukkertid på 1/8000, og er testet til 150 000 eksponeringer. Selve kamerahuset er meget solid, både topp- og bakdeksel har magnesiumlegering og slitesterke forseglinger som beskytter mot støv og fuktighet.

Plass til to minnekort

D7000 har to SD-minnekortporter for økt lagringskapasitet, noe som gir deg frihet til å lagre og administrere bilder og filmer enten i form av backup, lagre ulike formater på forskjellige kort eller alltid sikre at ekstra lagringsplass er tilgjengelig.

Vegar Berg, produktspesialist i Nikon Norge, forklarer at det nyutviklede AF-systemet har hele 39 fokuspunkter, inkludert 9 krysssensorer i midten, for sikker fokusering uavhengig av hvor i bildefeltet motivet befinner seg.

– Med Nikons nye RGB-lysmålingssensor på 2016 piksler blir systemet for motivgjenkjenning mer effektivt. Kameraet har også veldig hurtig serieopptak med seks bilder i sekunder, noe som sikrer at du fryser det øyeblikket du ønsker, sier han.

Videoopptak i full HD – 1080p

Kameraet har en hurtigknapp for umiddelbart å kunne ta opp video i full HD-kvalitet (1080p), mens funksjonen AF-F gir kontinuerlig fokus ved videoopptak. Videofilmene skytes i MPEG2 AVC/H.264-komprimering og en inngang for stereomikrofon sikrer god lyd. I tillegg har D7000 en innbygd redigeringsfunksjon som enkelt lar deg velge start- og sluttpunkt for opptaket.

D7000 er tilgjengelig i butikk fra 29. oktober. Pris for D7000 kamerahus er 10.190- inkl. mva. og for et D7000 m/ 18-105 VR er prisen kr 12.090,-

SB-700 – ny blits

Nikon Speedlight SB-700 er en avansert blits som er enkel i bruk. Blitsen gir belysningsfordeler som langt overgår kameraets innebygde blits. I tillegg lanseres batteripakken MB-D11 som både gir deg enda større batterikapasitet og vertikalgrep. D7000 er kompatibel med GP-1 GPS for å registrere stedsinformasjon i selve bildefilen.

Blitsen SB-700 er tilgjengelig i butikk 26. november og vil ha en veiledende pris på 2690,- inkl. mva.

Tekniske spesifikasjoner

 • Nyutviklet Nikon DX-format, 16,2 MP CMOS-sensor: Denne sensoren med høyt pikselantall og økt følsomhetsområde tilbyr enestående farger og detaljer for både bilder og film.
 • Ny EXPEED 2-bildebehandling: Gir høyere bildekvalitet, raskere behandling og flere funksjoner, med lavere strømforbruk.
 • Høy ISO-følsomhet (100–6400, kan utvides opp til Hi2 som tilsvarer ca 25600): Sørger for lite støy samtidig som detaljene blir ekstremt skarpe.
 • Ny RGB-lysmålingssensor med 2016 piksler: RGB-sensoren med høyt pikselantall øker effektiviteten på systemet for motivgjenkjenning, noe som sikrer bedre fargegjengivelse og mer nøyaktig kalkulering av hvitbalanse og eksponering.
 • Nyutviklet AF-system med 39 fokuspunkter, inkludert 9 kryssensorer i midten: Gir overlegen innhenting og følging av motivet, slik at du får riktig fokus uansett hvor på skjermen motivet befinner seg.
 • Pentaprismesøker i glass med ca. 100 % motivdekning og 0,94x forstørrelse: For nøyaktig visning og fokus i enhver situasjon.
 • Robust konstruksjon med topp- og bakdeksel i magnesiumlegering og forsegling mot støv og fuktighet: Lar deg fotografere trygt selv under de tøffeste forhold.
 • D-movie i full HD med AF-F-moduser og innebygde redigeringsfunksjoner i kameraet, slik at du kan velge startpunkt og sluttpunkt for filmen og lagre enkeltrammer som stillbilder. Kameraet støtter også en ekstern mikrofon for opptak av stereolyd av høy kvalitet.
 • HDMI-tilkobling: Så du kan se bilder eller HDTV-filmer på en TV med full HD. Innebydt CEC kompatibilitet.
 • Enkel tilgang til Live View med nye kontrastsøkende AF-moduser: Ansiktsgjenkjenning med kontrast-AF er raskere og kraftigere enn noensinne. Opptil 35 personer kan gjenkjennes i løpet av ca. 0,08 sekunder, selv om de ikke ser rett inn i kameraet. Motivfølging holder motiver som er i bevegelse, i fokus. Normalt AF-område anbefales for nøyaktig fokusering, og bredfelts-AF for håndholdt fotografering.
 • Robust lukkerenhet med lukkertid opp til 1/8000. Lukkeren er testet til 150 000 eksponeringer.
 • Dobbel SD-minnekortleser: Gir større kapasitet for lagring av bilder, flere alternativer for organisering av bilder og videoer, eller ekstra kapasitet i reserve.
 • Hurtig seriefotografering med 6 b/s: Med oppstart på omtrent 0,05 sekunder og seriefotografering med en hastighet på 6 bilder per sekund kommer du ikke til å gå glipp av noe.
 • Omfattende avspillingsfunksjoner: Blant annet miniatyrvisning med opptil 72 bilder, kalendervisning og bilder sortert etter dato.
 • Innebygde retusjeringsfunksjoner (retusjeringsmeny), blant annet filmredigering og ny fargeskisse.
 • Tone- og fargekontroller: Picture Control gjør det mulig for deg å velge utseende og stemning i både bilder og film før du trykker på utløseren.
 • Gratis programvare Nikon ViewNX 2 følger med D7000-kameraet: Programmet har fortsatt de grunnleggende egenskapene til ViewNX, men har forbedret brukervennlighet, blant annet et finpusset grafisk brukergrensesnitt og en rekke brukervennlige funksjoner som gjør det mulig for deg å redigere både bilder og filmer.
 • 3 tommer (7,5 cm) LCD-skjerm: TFT LCD-skjermen med ca. 920 000 punkter har en bred VGA-visningsvinkel (170°) med forsterket glass, slik at du umiddelbart kan se arbeidet i detalj.
 • Oppladbart litium-ion-batteri EN-EL15: Intelligent strømstyring gir maksimal ytelse med minimalt strømforbruk.
Tags from the story
,
More from Morten M. Løberg
Ingen monsterinntekter blant fotografer
Skattelistene vitner tilsynelatende om skrinne kår blant fotografer. Norges best kjente fotograf...
Read More
One reply on “Ny robust Nikon DSRL”

Comments are closed.