Ny robust Nikon DSRL

I nyhetsslippet før Photokina er det i dag Nikons tur. Nikon D7000 er et pålitelig, slitesterkt og robust speilreflekskamera med 16,2 effektive megapiksler og den nyutviklede CMOS-bildesensoren i DX-format.

Nikon D7000 har den nye bildebehandlingsmotoren Expeed 2 som gir bedre bildekvalitet, raskere prosessering, mindre strømforbruk og generelt bedre ytelse. Kameraet har ISO-følsomhet på 100 -6400 som kan utvides til Hi2 som tilsvarer ca 25600.

Robust

Kameraets pentaprismesøker i glass med tilnærmet 100 prosent motivdekning og 0,94x forstørrelse gir svært presis fokus og visning. Lukkeren har raskeste lukkertid på 1/8000, og er testet til 150 000 eksponeringer. Selve kamerahuset er meget solid, både topp- og bakdeksel har magnesiumlegering og slitesterke forseglinger som beskytter mot støv og fuktighet.

Plass til to minnekort

D7000 har to SD-minnekortporter for økt lagringskapasitet, noe som gir deg frihet til å lagre og administrere bilder og filmer enten i form av backup, lagre ulike formater på forskjellige kort eller alltid sikre at ekstra lagringsplass er tilgjengelig.

Vegar Berg, produktspesialist i Nikon Norge, forklarer at det nyutviklede AF-systemet har hele 39 fokuspunkter, inkludert 9 krysssensorer i midten, for sikker fokusering uavhengig av hvor i bildefeltet motivet befinner seg.

– Med Nikons nye RGB-lysmålingssensor på 2016 piksler blir systemet for motivgjenkjenning mer effektivt. Kameraet har også veldig hurtig serieopptak med seks bilder i sekunder, noe som sikrer at du fryser det øyeblikket du ønsker, sier han.

Videoopptak i full HD – 1080p

Kameraet har en hurtigknapp for umiddelbart å kunne ta opp video i full HD-kvalitet (1080p), mens funksjonen AF-F gir kontinuerlig fokus ved videoopptak. Videofilmene skytes i MPEG2 AVC/H.264-komprimering og en inngang for stereomikrofon sikrer god lyd. I tillegg har D7000 en innbygd redigeringsfunksjon som enkelt lar deg velge start- og sluttpunkt for opptaket.

D7000 er tilgjengelig i butikk fra 29. oktober. Pris for D7000 kamerahus er 10.190- inkl. mva. og for et D7000 m/ 18-105 VR er prisen kr 12.090,-

SB-700 – ny blits

Nikon Speedlight SB-700 er en avansert blits som er enkel i bruk. Blitsen gir belysningsfordeler som langt overgår kameraets innebygde blits. I tillegg lanseres batteripakken MB-D11 som både gir deg enda større batterikapasitet og vertikalgrep. D7000 er kompatibel med GP-1 GPS for å registrere stedsinformasjon i selve bildefilen.

Blitsen SB-700 er tilgjengelig i butikk 26. november og vil ha en veiledende pris på 2690,- inkl. mva.

Tekniske spesifikasjoner

 • Nyutviklet Nikon DX-format, 16,2 MP CMOS-sensor: Denne sensoren med høyt pikselantall og økt følsomhetsområde tilbyr enestående farger og detaljer for både bilder og film.
 • Ny EXPEED 2-bildebehandling: Gir høyere bildekvalitet, raskere behandling og flere funksjoner, med lavere strømforbruk.
 • Høy ISO-følsomhet (100–6400, kan utvides opp til Hi2 som tilsvarer ca 25600): Sørger for lite støy samtidig som detaljene blir ekstremt skarpe.
 • Ny RGB-lysmålingssensor med 2016 piksler: RGB-sensoren med høyt pikselantall øker effektiviteten på systemet for motivgjenkjenning, noe som sikrer bedre fargegjengivelse og mer nøyaktig kalkulering av hvitbalanse og eksponering.
 • Nyutviklet AF-system med 39 fokuspunkter, inkludert 9 kryssensorer i midten: Gir overlegen innhenting og følging av motivet, slik at du får riktig fokus uansett hvor på skjermen motivet befinner seg.
 • Pentaprismesøker i glass med ca. 100 % motivdekning og 0,94x forstørrelse: For nøyaktig visning og fokus i enhver situasjon.
 • Robust konstruksjon med topp- og bakdeksel i magnesiumlegering og forsegling mot støv og fuktighet: Lar deg fotografere trygt selv under de tøffeste forhold.
 • D-movie i full HD med AF-F-moduser og innebygde redigeringsfunksjoner i kameraet, slik at du kan velge startpunkt og sluttpunkt for filmen og lagre enkeltrammer som stillbilder. Kameraet støtter også en ekstern mikrofon for opptak av stereolyd av høy kvalitet.
 • HDMI-tilkobling: Så du kan se bilder eller HDTV-filmer på en TV med full HD. Innebydt CEC kompatibilitet.
 • Enkel tilgang til Live View med nye kontrastsøkende AF-moduser: Ansiktsgjenkjenning med kontrast-AF er raskere og kraftigere enn noensinne. Opptil 35 personer kan gjenkjennes i løpet av ca. 0,08 sekunder, selv om de ikke ser rett inn i kameraet. Motivfølging holder motiver som er i bevegelse, i fokus. Normalt AF-område anbefales for nøyaktig fokusering, og bredfelts-AF for håndholdt fotografering.
 • Robust lukkerenhet med lukkertid opp til 1/8000. Lukkeren er testet til 150 000 eksponeringer.
 • Dobbel SD-minnekortleser: Gir større kapasitet for lagring av bilder, flere alternativer for organisering av bilder og videoer, eller ekstra kapasitet i reserve.
 • Hurtig seriefotografering med 6 b/s: Med oppstart på omtrent 0,05 sekunder og seriefotografering med en hastighet på 6 bilder per sekund kommer du ikke til å gå glipp av noe.
 • Omfattende avspillingsfunksjoner: Blant annet miniatyrvisning med opptil 72 bilder, kalendervisning og bilder sortert etter dato.
 • Innebygde retusjeringsfunksjoner (retusjeringsmeny), blant annet filmredigering og ny fargeskisse.
 • Tone- og fargekontroller: Picture Control gjør det mulig for deg å velge utseende og stemning i både bilder og film før du trykker på utløseren.
 • Gratis programvare Nikon ViewNX 2 følger med D7000-kameraet: Programmet har fortsatt de grunnleggende egenskapene til ViewNX, men har forbedret brukervennlighet, blant annet et finpusset grafisk brukergrensesnitt og en rekke brukervennlige funksjoner som gjør det mulig for deg å redigere både bilder og filmer.
 • 3 tommer (7,5 cm) LCD-skjerm: TFT LCD-skjermen med ca. 920 000 punkter har en bred VGA-visningsvinkel (170°) med forsterket glass, slik at du umiddelbart kan se arbeidet i detalj.
 • Oppladbart litium-ion-batteri EN-EL15: Intelligent strømstyring gir maksimal ytelse med minimalt strømforbruk.
Tags from the story
,
More from Morten M. Løberg
Fotovideo + Scandinavian Photo = sant
Svenskeide Scandinavian Photo overtar aksjemajoriteten i Fotovideo Norway AS.
Read More
One reply on “Ny robust Nikon DSRL”

Comments are closed.