Sans – nye impulser

Foto: Amiko Li

Det startet med en persons lyst til å skape et sted der bilder kunne være tilgjengelige for alle. Nå sender fotografer fra hele verden bildene sine til Erik Løvold for å få dem med på utstillingskonseptet Sans.

Sans er et nytt pop-up galleri i Oslo som ble startet i 2014, da Erik Løvold flyttet tilbake etter å ha gjort ferdig studiene i London.

– Da jeg var ferdig ved Middlesex University tenkte jeg at det var viktig å fortsette å skape noe. Det er mange som slutter å ta bilder etter studiene, så jeg jobber hardt for at det ikke skal skje med meg også. Jeg tenkte derfor at det kunne være spennende å stille ut andres bilder, i tillegg til å jobbe med mine egne.

– Hvordan startet du prosjektet?

– Planene ble til mens jeg jobbet som praktikant i Forbundet Frie Fotografer. Det var ikke alltid det var så mye å gjøre på kontoret og det var da jeg begynte å pusle med ideen. Jeg lagde en nettside til prosjektet og begynte å planlegge, men det tok noe tid fra da jeg startet og til den første utstillingen var klar nå i april.

– Robin Lambert, som du viste i den første utstillingen, er på vinnerlisten over Magnums Graduate Photographers Award 2015. Har du tenkt noe på hvem du kontakter for å få bidrag til utstillingene?

– Det varierer, for det meste oppsøker jeg fotografene etter som jeg ønsker å vise bildene deres. Men det har vært litt spesielt med de to første utstillingene. Robin  kjente jeg fra før og det var heldig at han hadde lyst til å ta turen innom Oslo. Med utstillingen i august, Foreboding, jobbet jeg aktivt for å få folk til å sende inn bidrag på egenhånd. Jeg fikk stor hjelp i enkelte Facebook-grupper hvor jeg kunne legge ut linken til Sans.

– Hadde du da et klart tema for utstillingen?

– Etter å ha sett gjennom 350 epost med bidrag krystalliserte det seg et tema. Og ut i fra disse har jeg jobbet meg ned til 40 bilder. Det var utrolig gøy og givende å gå i gjennom alle bidragene, spesielt siden jeg ikke trodde at jeg skulle motta så mange. Det har faktisk kommet bidrag fra så og si hele verden.

– Har du gjort deg noen tanker om hva Sans skal være noen år fra i dag?

– Ideen var jo veldig romantisk først, at jeg skulle ta over byens tomme bygg og sette opp utstillinger, men praktisk sett har det vist seg å være litt mer komplisert. Det er vanskelig å få tilgang til tomme bygg, så de to siste gangene har det endt opp med å bruke et galleri. Så kanskje blir utstillingene i et bestemt lokale i fremtiden, men for øyeblikket er jeg fornøyd med den fleksibiliteten jeg har i forhold til å ikke måtte fylle et rom året rundt. Spesielt siden dette er noe jeg driver med på fritiden. Jeg var på en del lignende arrangementer da jeg studerte i London, og det som inspirerte meg var hvor lite høytidelig alt var. Det var lett å snakke med fotografene, og man kunne kjøpe bilder til en rimelig penge. Slik var det også mulig for ”vanlig” folk å kjøpe kunst. Og det ønsker jeg å bringe videre med meg i Sans.

Foreboding åpner 7. august i Thorvald Meyers gate 51.

www.sansoslo.com

Tags from the story
,
Written By
More from Elli Trier
Hope over Fear, en viktig utstilling om fred
7. oktober 2016 kunngjorde Nobelkommitéensleder Kaci Kullmann Five årets fredsprisvinner, Colombias president...
Read More
0 replies on “Sans – nye impulser”