Nye lyssterke glugger

Samyang 1.4/24 mm

Samyang og Canon er ute med nye lyssterke vidvinkelobjektiver. Canon lanserer også en ny utgave av 124 – 70 mm zoom.

Samyang 1.4/24 mm

Samyang lanserer et nytt lyssterkt objektiv – 24mm f/1.4 ED AS UMC – konstruert med 13 linser i 12 grupper. Fire av disse linsene er laget i ED-glass (lav spredning) mens to av linsene er asfæriske. Antirefleksbehandlingen er av en avansert UMC type i flere lag som gir en enestående lysgjennomgang.

Canon lanserer EF 24mm f/2.8 IS USM med bildestabilisator. Canon lanserer videre EF 28mm f/2.8 IS USM og EF 24-70mm f/2.8L II USM, som er en oppdatering av det eksisterende EF 24-70mm f/2.8L USM-objektivet.

Man kan spørre seg hvem som kjøper objektiver med fast brennvidde i dag. Svaret er nok at det utelukkende er profesjonelle fotografer som etterspør dette, i den grad ikke også de foretrekker zoom. Samyang har 1.4 som største blender på sin 24 mm, det er den ingen zoom som matcher. For Canon handler det nok om at ha et så bredt objektivsortiment som mulig. Vi snakker her om kjente konstruksjoner og minimale utviklingskostnader – det er på en måte bare å lage disse objektivene, til glede for de få som ønsker nettopp fast vidvinkel.

Samyang
– Objektivet leveres til de mest populære SLR kameramerkene og kan benyttes på kameraer med fullformat, APS-C sensor eller mindre. Det nye objektivet med fatninger til Canon, Nikon AE, Pentax, Samsung NX, Four Thirds samt Sony Alpha vil komme i løpet av vinter/vår 2012, sier Bjørn Fritzen hos Focus Nordic, nordisk generalagent for Samyang. Den endelige prisen er ennå ikke satt, men beregnet utsalgspris i Norge vil bli rundt kr. 6.000,-.

Verdens første vidvinkelobjektiv med bildestabilisator
Canons 24mm og 28mm er utstyrt med 4-trinns optisk bildestabilisering med største blenderåpning  f/2.8. Bildestabilisatoren registrerer bevisst panorering og skifter automatisk fra vanlig bildestabilisering til bildestabilisering for panorering slik at du kan forevige bevegelsen enda mer presist.

En ultrasonisk motor USM av ringtypen sørger for stille og rask autofokus, og objektivene har også forbedret autofokuskontroll. Med full manuell fokusering kan du justere fokus selv om autofokus er aktivert. Nærgrensen er på 0,20 m (EF 24mm f/2.8 IS USM) og 0,23 m (EF 28mm f/2.8 IS USM).

Både EF 24mm f/2.8 IS USM og EF 28mm f/2.8 IS USM har redesignet optikk som gir bedre bildekvalitet og reduserer behovet for etterbehandling av bildene. Objektivene har ett asfærisk linseelementet (GMo) som korrigerer aberrasjon i hele optikksystemet, mens Canons Super Spectra-belegg reduserer skygger og gjenskinn og sørger for enestående bildekvalitet. Utvendig har begge objektivene en del til felles med Canons profesjonelle L-objektiver, blant annet et lignende belegg og fokusring. Avstandsskala gir enklere landskapsfotografering, mens den kompakte designen sørger for at objektivene tar liten plass i fotobagen.

24 – 70 mm

Nye EF 24-70mm f/2.8L II USM har forbedret skarphet, bildekvalitet og holdbarhet takket være fullstendig redesignet optikksystem. En rekke optiske forbedringer sørger for at du får med flere detaljer i hele bildefeltet og reduserer forvrengning i hele zoomområdet, og da spesielt ved maksimum brennvidde på 70mm.

Med redesignet optikksystem som innbefatter to UD-elementer (glass med ultralav spredning) og ett asfærisk Super UD-element som minimerer kromatisk avvik og uskarpe farger, gir objektivet skarpe bilder med høy kontrast. Hvert linseelement har også Canons Super Spectra-belegg som motvirker skygger og gjenskinn. I tillegg sørger fluorittbelegg for at det fester seg mindre støv, skitt og fingermerker på glasset foran og bak på objektivet, slik at den bildekvaliteten opprettholdes.
Med EF 24-70mm f/2.8L II USM er nærgrensen på 0,38 meter ved alle brennvidder i zoomområdet. En ultrasonisk motor (USM) av ringtypen, en CPU med høy ytelse og avanserte autofokusalgoritmer sørger sammen for presis, stille og ultrarask autofokus. Fotografer som ønsker full kontroll over hvert eneste bilde, kan bruke full manuell fokusering til å finjustere fokus, selv når autofokusen er aktivert.

Anbefalte utsalgspriers inkl. mva er:
EF 24mm f/2.8 IS USM                     kr 6.990,-
EF 28mm f/2.8 IS USM                     kr 6.790,-
EF 24-70 mm f/2.8 II USM               kr 19.990,-

Alle objektivene har salgsstart i april.

Tags from the story
, ,
More from Morten M. Løberg
Fem års garanti på Tamron
Tamron utvider garantien for Tamron optikk til fem år for alle land...
Read More
0 replies on “Nye lyssterke glugger”