Nye Panono gir 360 graders interaktivt bilde

Teknologien skaper stadig nye muligheter og nå kommer Panono på markedet. Panono er rett og slett en ball med 36 kameraer som tar bilder samtidig for å skape et høyoppløst 360-graders bilde med hele 108 megapiksler.

De 36 kameraene fanger opp alt i alle retninger, og etter at bildene er lagt sammen til ett bilde er resultatet et 108 MP høyoppløst sfærisk bilde. Panono kan også kastes opp i luften for å ta et bilde automatisk på sitt høyeste punkt. Alle funksjoner styres via en app som fåes både for iOS og Android.

De 36 individuelle bildene lagres i kameraets internminne og kan sees direkte på en smarttelefon. Når bildedataene lastes opp til en personlig sky-konto, settes bildene automatisk settes sammen til ett interaktivt bilde. Hvert sammensatte bilde får en egen URL som kan betraktes via Panonos app eller via en webleser. Det er også mulig å laste ned det ferdige bildet på sosiale medier som støtter 360.

Enheten lades via USB og har manuelle & automatiske innstillinger for eksponering, ISO, hvitbalanse, HDR, bildestabilisering, tyverisikring, rotasjonshastighetsbegrensning og GPS-data. Panono er 11 cm i diameter og veier 480 gram.

Panono vil være tilgjengelig i løpet av februar og vil koste ca. 22.000 kroner.

www.panono.com

 

Skrevet av
Mer fra Redaksjonen

Helgens tips: Det gode liv på Aulestad

Hva med et besøk på vakre Follebu i Gausdal? I sommeren vises...
Les mer