Nye toppkameraer fra Nikon, Canon og Sony i høst?

Canon er i høst klar med 5D Mark III, Nikon har D4 på beddingen, Sony kommer med nytt proffkamera og  topper Nex-serien. I hvert fall er det det ryktene sier.Kameraprodusentenes strenge hemmelighold og markedsføringsstrategi gir i seg selv grobunn for rykter. Og til tross for strengt hemmelighold, noe kommer alltids ut. Store forhandlere og utvalgte journalister får anledning til å prøve nytt utstyr før alle andre, og på et tidspunkt må sentrale medarbeidere bli informert. Det sier seg selv at lekkasjer alltid vil kunne forekomme.

Det er egne ryktebørser på nettet for alle de store kameraprodusentene. Utstyrsfriker som plukker opp litt her og litt der, sammen med statistisk kunnskap om hvor ofte produsentene «pleier» å komme med store nyheter, opparbeider seg en rimelig god treffprosent. Krystallkula for høsten ser slik ut:

Canon vil tidlig i høst lansere oppfølgeren til Canon Eos 1D Mark IV. Det nye kameraet får betegnelsen 1D Mark V.

Nikon derimot lanser en ny toppmodell Nikon D4 som sannsynligvis skal erstatte dagens D3x.

Sony kommer med et helt nytt profesjonelt speilreflekskamera med APS-C bildesensor. Det bør i så fall bli en kompakt sak, som går i strupen på kompakte systemkameraer uten prismesøker.

Sony kommer med ny toppmodell i sin Nex-serie (kompakt systemkamera).

Alt i følge hårdnakkede rykter på nettet.

Canon er en av kameraprodusentene som internasjonalt praktiserer meget strengt hemmelighold forut for produktlanseringer, samtidig som de informerer utvalgte journalister og forhandlere på forhånd. Dette skjer ikke i Norge, men nettsteder som www.dpreview.com bringer «hands on»-erfaringer med nye produkter før fotopressen i Norge har mottatt pressemeldinger eller blitt informert på annen måte. Store forhandlere på internasjonal basis (f.eks. B+H Photo og Adorama i New York) blir også åpenbart informert på forhånd.

Det er et paradoks at norske fotojournalister er best tjent med å sitte hjemme når de store produsentene inviterer til pressekonferanse.

Innen vi her på berget har fått informasjonen, ligger nyhetene allerede ute på – blant annet – Dpreview. Den som vil være først ute med nyheten her hjemme bør heller sitte på kontoret å følge med på nettet framfor å sitte på en pressekonferanse og vente på «gammelt» nytt. De eneste gangene det virkelig  har noen faglig hensikt å følge en pressekonferanse er når produktet kan tas i øyesyn og prøves der og da, men det er ikke alltid. Å møte opp for å få en minnebrikke med tekniske spesifikasjoner og noen pressebilder gir mindre og mindre mening.

Tags from the story
, , ,
More from Morten M. Løberg
En stipendiat i Paris: En god dag
Det har vært nok en god arbeidsdag her i Paris. I forlengelsen...
Read More
0 replies on “Nye toppkameraer fra Nikon, Canon og Sony i høst?”