Nytt dokumentarfoto-studie i Volda

Høgskolen i Volda tilbyr i et nytt studium i praktisk dokumentarfoto. Fagansvarlig og foreleser er den annerkjente Magnum-fotografen Stuart Franklin og oppstart vil bli i vårsemesteret 2014

Stuart Franklin
Stuart Franklin

Høgskulen i Volda er godt kjent for sine journaliststudier, men det har til nå skortet litt på dokumentarfoto-siden. Nå har dr. Stuart Franklin utvklet et studietilbud innen dokumentarfotografi, og studiestart er vårsemesteret 2014. Emneansvarlig Gaute Hareide har også vært involvert i å få i gang studiet:

– Ideen om å setje i gang studiet er resultat av at fleire studentar har ytra behov for meir opplæring i fotografering, forteller han. – De siste ti åra har vi hatt eit tilbod innan grunnleggande foto for media; FME103, og det nye tilbodet kan sjåast som ei vidareføring av dette. Eit møte med Stuart Franklin i Oslo for eit par år sidan, og seinare møter med han under fotofestivalen i Kristiansund har gitt grunnlag for ein forespørsel som han takka ja til. Vi er svært glade for dette, og ser fram til det vidare samarbeidet.

Stuart Franklin, som også er aktuell med utstilling i Fotografiens Hus i Oslo, var tidlig positiv til å starte et studium i Volda.

– Jeg elsker fotografiet og mener det er et veldig viktig medium., og jeg prøver å støtte gode tiltak så godt jeg kan. Etter å ha diskutert idéen med Gaute Hareide ved flere anledninger, sa jeg ja til å lage et studietilbud til skolen. Vi vil legge vekt på det dokumentariske uttrykket og lære både praktiske og teoretiske aspekter ved fotografiet, sier Franklin.

Studiet er samlingsbasert, og tar for seg stillbildet sin rolle som historieforteller i publikasjoner på papir og nett. Studiet består av to påfølgende emner på 15 studiepoeng hver. Første emnet, PDOC-201 Photo Documentary; People and Places ser nærmere på hvordan man kan skildre et sted (en bygning, ei bygd, ei gate) fotografisk, og hvordan mann kan presentere personer og deres historier. Det andre emnet, PDOC-202 Photo Documentary; Capturing Moments handler om å søke kontakt med andre miljø og respektfullt skildre mennesker i ulike aldersgrupper og kulturer. Videre vil man øve opp evnen til å forutse og fange avgjørende øyeblikk i hektiske situasjoner.

Tilbudet er begrenset til 25 studenter per semester. Forkravet er grunnleggende kunnskap om håndtering av kamera og lys, i tillegg til generell studiekompetanse eller tilsvarende. Undervisningen vil foregå på engelsk.

Søknadsfristen er 13. januar 2014.

hivolda.studiehandbok.no

 

Written By
More from Pål Otnes
Andrea Gjestvang-workshop for ungdom
Er du mellom 15 og 19 år? Da har du mulighet til...
Read More
0 replies on “Nytt dokumentarfoto-studie i Volda”