Nytt fotografisk senter i Trøndelag

Denne gamle saga i Inderøy i Nord-Trøndelag skal bli et nytt fotografisk workshop-senter i regi av Nord Photography. (Foto: Elisabeth Aanes)

Fotograf Elisabeth Nordeng Aanes i Nord Photography vil gjøre om en nedlagt sag på 520 kvadratmeter til et fotografisk workshop-senter. Innovasjon Norge bidrar med en million kroner.

Denne gamle saga i Inderøy i Nord-Trøndelag skal bli et nytt fotografisk workshop-senter i regi av Nord Photography. (Foto: Elisabeth Aanes)

Det er Foto.no som bringer nyheten om det ambisiøse prosjektet i Straumen i Inderøy kommune i Nord-Trøndelag. Nord Photography samarbeider med kjente, internasjonale fotografer som Joyce Tenneson, Arno Minkkinen og Deborah Turberville

– Fellestrekket med våre forelesere er at de i tillegg til å være dyktige fotografer, også er dyktige forelesere som engasjerer seg i sine studenter. I tillegg er de døråpnere inn til nyttige nettverk, sier Elisabeth Aanes til Foto.no.

Det nye fotografiske senteret får navnet Saga. Tilsammen har Nord Photography fått 1,4 millioner kroner av Innovasjon Norge til å utvikle workshop-tilbudet og etablere Saga fotografiske senter. Inspirasjonen er hentet fra internasjonale worskhop-sentre som Maine Media Workshops og Santa Fe Workshops. Planen å lansere senteret neste sommer.

– Jeg har jo store visjoner for dette bygget som blant annet skal ha to klasserom og studioer, kontor, kafé, overnatting og ikke minst et særegent galleri på rundt 130 kvm med syv meters takhøyde. Jeg tror ikke det finnes noe lignende i Norge, men jeg kan ta feil. Alt dette blir i sum Midt-Norges første internasjonale workshop-senter for fotografi, sier Aanes.

De første årene skal Nord Photography satse på sommersesongen med workshops spredt utover juni, juli og august. Målet er å skape et miljø rundt senteret som tiltrekker seg fotografer, og også andre, hver eneste sommer.

Tags from the story
,
More from Morten M. Løberg
Lucien Clergue kommer til Nordic Light
Flere norske og internasjonalt kjente fotografer er allerede klare for Nordic Light...
Read More
0 replies on “Nytt fotografisk senter i Trøndelag”