Nytt fra Nikon på CES 2014

I dag åpner CES dørene, en av verdens største elekronikmesser. Her ventes nyheter fra alle de store kameraprodusentene, og først ut er Nikon med et betydelig slipp av produkter.

Nikkor AFS 35mm 1.8G
Nikkor AFS 35mm 1.8G

Tross betydelig nedgang i kompaktkameramarkedet satser Nikon bredt nettopp her. Mange av dagens nyheter dreier seg om kompaktkameraer i L og S-serien, men de mest interessant nyhetene er likevel i speilrefleks-segmentet. Først ut er Nikon D3300, en mindre oppgradering av Nikon D3200,som  er myntet på amatørmarkedet, men som likevel tilbyr et hus uten lavpassfilter.

Men den virkelige godbiten er nyheten om en forestående oppgradering av Nikons flaggskip D4S. Selv om kameraet ikke lanseres på CES, kan vi håpe at kameraet vil lanseres i løpet av vinteren, kanskje i forbindelse med vinter-OL i Sotsji i februar. Produsenten lover betydelig oppgradering av bildekvalitet gjennom en ny bildeprosessor, samt forbedret autofokus. Vi kan også anta at en oppgradert filmfunksjon og muligheter for trådløs tilkobling står høyt på Nikons «to do»-liste. Produsenten er foreløpig svært tilbakeholden med informasjon, men vil vise kameraet på CES 2014. Pris og tilgjengelighet er ennå ikke fastsatt.

For entusiastene ble det også lansert et nytt objektiv med den klassiske 35mm brennvidden. AF-S Nikkor 35mm f/1.8G har stor blenderåpning som gir god kontroll over dybdeskarpheten. Fordelen med stor blenderåpning er også at du får den fleksibiliteten som kreves for å ta bilder med raskere lukkerhastigheter, få gode resultater i dårlig lys og et bedre søkerbilde for mer presise komposisjoner. Objektivet er utviklet for dagens høyoppløste sensorer, og det optiske designet er hentet fra det profesjonelle Nikkor 35mm f/1.4. Den optiske konstruksjonen består av 11 elementer i 8 grupper, og benytter et asfærisk linseelement. Autofokusen benytter Nikons Silent Wave Motor, og minimum fokusavstand er 0,25 meter. Objektivet leveres med CL-0915 fleksibel objektivpose og HB-70 solblender, og har en veiledende pris på 5 090,-

www.nikon.no

Tags from the story
, , ,
Written By
More from Pål Otnes
Helgens tips: Maybe Tomorrow
På fredag åpner fotojournaliststudentenes avgangsutstilling på Caféteateret i Oslo. Temaet er Egypt...
Read More
0 replies on “Nytt fra Nikon på CES 2014”