Nytt og vanntett fra Ricoh

Ricoh WG-30

Ricoh lanserer to etterfølgere i sin WG-serie. Begger er vann- og støtsikre og er prissatt for for å være oppnåelig for de aller fleste.

Ricoh WG-30
Ricoh WG-30

Nye WG-30 er en etterfølger til WG-20 og kommer i to modeller, WG-30 og WG-30W, sistnevnte med innebygget Wi-Fi for kommunikasjon med smarttelefoner.

Sammenlignet med forgjengeren oppgir produsenten at kameraet nå er enda tøffere og kan nå brukes ned til 12 meters dyp i opptil 2 timer (vanntetthet tilsvarende IPX8 eller JIS Class 8). Den tåler også fall fra opptil 1,5 meter og et trykk på 100 kg, samt kulde ned til -10º C.

Kameraet har en nyutviklet bakbelyst CMOS-sensor med 16 millioner piksler, en helt ny prosessor og mulighet for video-opptak i Full-HD. Kameraene har også en praktisk makro-funksjon, med belysning bestående av 6 LED-lamper plassert rundt objektivet.

Ved å laste ned en dedikert app kan kameraet (WG-30W) styres fra en smarttelefon eller et nettbrett. Foruten å styre mange av kameraets funksjoner som f.eks. utløser, kan man også se på video-opptak i sanntid, samt laste over bilder og video trådløst.

En rekke festeordninger er også tilgjengelig så du kan bruke kameraet i de fleste situasjoner. Kameraet leveres forøvrig med en karabinkrok for enkelt å kunne feste det på bæresele eller beltet.

Levering vil starte i november/desember og prisene ligger på ca. 2.599,- inkl. mva. for Ricoh WG-30 og 2.799,- for Ricoh WG-30W.

www.ricoh-imaging.co.jp

Tags from the story
,
Written By
More from Pål Otnes
Norske fotografer nominert i Sony World Photography Awards 2017
Med  227,596 innsendte bidrag er det en bragd å bli nominert i den...
Read More
0 replies on “Nytt og vanntett fra Ricoh”