Nytt Pentax speilløst systemkamera

Pentax K-01 er et nytt digitalt hybridkamera med Pentax K objektivfatning, noe som gjør det til det eneste hybridkameraet på markedet som er kompatibel med eksisterende objektivpark.

– Pentax K-01 er et perfekt valg for dem som skal kjøpe sitt første systemkamera, i kraft av sin enkle bruk, ikke minst for dem som søker et kamera med originalitet og stil. Den passer like bra for mer avanserte brukere, og særdeles bra for dem som har Pentax-objektiver fra før, og bare vil ha et moderne kompakt systemkamera, sier Helge Rose hos Focus Nordic, Pentax nordiske generalagent.

Pentax K-01 har APS-C CMOS-sensor med 16,28 megapiksler, seriebildeopptak med seks bilder pr sekund, følsomhet opp til ISO 25.600 og video i full HD (1920×1080) med stereolyd.

H.264 videoformat tilbyr et utvalg av bildehastigheter (30, 25 eller 24 bilder pr sekund) for brukerspesifikke applikasjoner. Opptak startes med en egen knapp, og en stereomikrofon gir meget realistisk lyd. Det finnes også inngang for ekstern mikrofon og en spennende funksjon for intervallfilming (timelapse movie).

Videre har det nye kameraet Pentax K objektivfatning, som gjør det til det eneste hybridkameraet på markedet som er kompatibel med eksisterende objektivpark uten adapter. Totalt har Pentax lansert 214 ulike objektiver siden starten, og man har til dags dato solgt over 20 millioner objektiver. Nå vil nok mange av K-objektivene oppleves veldig tunge og klumpete på et lite og kompakt systemkamera, samtidig som løsningen bidrar til at kamerahuset blir større og tyngre enn tilsvarende speilløse systemkameraer på markedet. Pentax har varslet at de vil komme med egne objektiver som bygger innover (i kamerahuset). De vil på denne måten få svært kompakt optikk.

Kameraet har nitten automatiske motivprogrammer, og like mange digitale filtre, samt en rekke etterbehandlings­funksjoner for kreative bilder. Blant annet kan man skape en serie med miniatyrer i et bilde.

I Auto Picture-modus optimaliseres alle kamerainnstillinger som blender, lukkertid, hvitbalanse, fargemetning, kontrast og skarphet. Det innebærer at fotografen kan ha full oppmerksomhet på bildekomposisjon.

Det nye objektivet smc Pentax-DA 40mm F2.8 XS er verdens tynneste (9,2 mm) utskiftbare objektiv, som lanseres sammen med K-01. Det har brennvidde tilsvarende 61 mm i 35 mm formatet.

Pris og tilgjengelighet
Pentax K-01 og objektivet SMC 40mm XS vil bli introdusert i slutten av mars 2012. Prisen for kamerahuset blir ca. kr 5.400,- og for kamera med 18-55mm ca. kr 6.000,-. Samme pakkepris blir det om man i stedet velger å kjøpe den med det nye DA 40mm.

Kameraet kommer i tre farger: helsvart, svart/sølv og svart/gul.

Vi har hverken sett eller prøvd det nye kameraet. Denne artikkelen er i hovedsak basert på importørens pressemelding.

 

More from Morten M. Løberg
Adrian Ensor
Adrian Ensor er en av den britiske fotoverdenens legender.
Read More
0 replies on “Nytt Pentax speilløst systemkamera”