Og der var den: Leica M Monochrome

Ryktene viste seg å stemme: Produsenten lanserer Leica M Monochrom, et rendyrket sorthvittkamera med 18 MP bildesensor.

Verdens første digitale fullformatkamera med sorthvitt-sensor heter Leica M Monochrom. Med sorthvitt-sensor produserer kameraet bilder med en skarphet og briljans som aldri før er oppnådd, hevder Leica. Og skal noen være villig til å betale de 57.000 kronene kamerahuset koster bør det stemme.

Leicas første kameraer ble introdusert i en tid der fargefotografiet ikke hadde fått sitt kommersielle gjennombrudd. Leica-fotografene var som regel pressefotografer og aviser og magasiner trykket i sorthvitt. Etter hvert ble farge- og trykkteknologi såpass bra at fotografene også benyttet fargefilm, men i flere tiår var det som regel to Leica-kameraer i bruk samtidig. Ett til sorthvitt og ett til farger.
Sorthvitt  forenkler og gir både et kraftigere og strammere  inntrykk. Det er mer tidløst og enklere å presentere. En digresjon er at årets store Oscarvinner «The Artist» er filmet i sorthvitt.

Takket være fullformatsensoren uten fargefiltre leverer kameraet bilderesultater av unikt høy kvalitet, igjen i følge Leica. Ved første øyekast kan Leica M Monochrom knapt skilles fra andre M-kameraer. Toppdekselet og kamerahuset er lakkert i matt-sort og modellbetegnelsen “monochrom” er diskret gravert på tilbehørsskoen.
“Med Leica M Monochrom har vi fokusert på funksjonalitet som på alle M-modeller. Kameraet er optimalisert med en rekke funksjoner spesielt utviklet for å møte helt spesielle krav for sorthvitt fotografering og tilbyr alt du trenger for å produsere bilder av høy kvalitet”, heter det i pressemeldingen fra lanseringen.
Teknsike spesifikasjoner:

*   Nyutviklet monokrom CCD-sensor med en oppløsning på 18 millioner piksler
*   Skarpere bilder takket være direkte behandling av RAW-data uten interpolering
*   Ekstremt lav, finkornet bildestøy opp til ISO 10.000
*   RAW-data histogram og varsel for overeksponering
*   Diverse programmerbare sorthvitt-toninger
*   Sort toppdeksel og bunnplate
*   Nik Silver Efex Pro 2 og Adobe Photoshop Lightroom medfølger

Veiledende utsalgspris på Leica M Monochrom er kr. 57.000,-.
Kameraet blir tilgjengelig i Norge hos utvalgte Leica-forhandlere i juli.

Tags from the story
More from Morten M. Løberg
Klart for Sony World Photography Awards 2012
Sony World Photography Awards 2012 utvides blant annet med kategoriene ”Split Second”...
Read More
One reply on “Og der var den: Leica M Monochrome”

Comments are closed.