Også Canon med “rimelig” fullformat

Da Nikon for noen dager siden introduserte et fullformatkamera til rundt 17.000 kroner spurte vi hvilket marked dette kameraet var ment å dekke. Nå lanserer Canon EOS 6D i akkurat samme divisjon – så de ledende produsentene mener tydeligvis at gapet mellom “consumer”-segmentet og de virkelig proffe kameraene er for stort.

Canon sier selv at deres nyeste skudd på systemkamerastammen – EOS 6D – er ment for den seriøse fotoentusiasten. EOS 6D som har omlag samme størrelse og vekt som EOS 60D, er i skrivende stund verdens letteste digitale speilreflekskamera med CMOS-sensor i fullformat. Modellen representerer et nytt inngangspunkt til Canons fullformatkameraer og er perfekt for alle som ønsker større kontroll over dybdeskarpheten eller vil utnytte potensialet til de mange EF-vidvinkelobjektivene i EOS-systemet, sier Canon i forbindelse med lanseringen i formiddag.

EOS 6D er også Canons første EOS-modell med integrert Wi-Fi- og GPS-funksjonalitet. Det gir deg mulighet til å merke bildene med informasjon om opptakssted og overføre dem trådløst til datamaskin, nettsky eller smarttelefon.

God lysfølsomhet
EOS 6D bygger på 25 år med EOS-innovasjon og er utstyrt med en nyutviklet 20,2 megapikslers fullformat CMOS-sensor som lar deg skrive ut bildene dine i plakatformat. Med ISO-område fra ISO 100 til ISO 25600 (kan utvides til 50-102400) er det enklere enn noensinne å ta skarpe, naturtro bilder i svak belysning. Her har Canon mye bedre spesifikasjoner enn Nikon D600.

Et nytt 11-punkters AF-system byr på tidenes beste autofokus i svakt lys, hevder Canon.  Med fokusering ned til EV-3, en lysstyrke som tilsvarer månelys, forblir motivet i fokus selv under de mest krevende lysforhold. Det gir deg frihet til å ta landskaps- og portrettbilder om kvelden og fange den naturlige stemningen i motivet med minimal bildestøy.

EOS 6D et utstyrt med en rekke avanserte funksjoner. HDR-programmet fanger opp både lyse og mørke partier i vanskelige lysforhold, mens funksjonen for multieksponering lar deg sette sammen opptil ni ulike eksponeringer til ett bilde i kameraet, noe som gir en dramatisk effekt i det endelige bildet. En stille fokusinnstilling lar deg ta naturlige portrettbilder eller bryllupsbilder på en diskré måte, og du har et elektronisk vater i søkeren og på LCD-skjermen.

Bygget for deling
EOS 6D er det første kameraet i EOS-systemet som har integrert Wi-Fi-tilkobling som lar deg dele bildene med det samme de er tatt. Du kan overføre bilder trådløst til eksterne lagringsenheter, laste dem opp til Facebook eller YouTube eller skrive dem ut trådløst på en Canon-skriver med Wi-Fi-støtte. Du kan også nyte filmene og bildene dine i stort format på en HDTV med DLNA-støtte. Kobler du kameraet trådløst til smarttelefonen, kan du også fjernbetjene kameraet og justere opptaksinnstillinger og fokus før du fjernutløser lukkeren og det endelige bildet vises.

Ved å bruke EOS 6Ds integrerte GPS-funksjon kan du merke hvert enkelt bilde med informasjon om opptakssted. Når du er på reise, kan du opprette en komplett logg over reisen ved hjelp av funksjonen for GPS-logging. Funksjonen logger hele reiseruten som du så kan vise ved hjelp av det medfølgende Map Utility-programmet.

Med en størrelse på kun 144,5 x 110,5 x 71,2 mm og en vekt på 770 gram[iv] er EOS 6D EOS-seriens mest kompakte digitale fullformatkamera. Deler av kamerahuset er fremstilt i magnesium som gir en solid konstruksjon, og kameraet er støv- og dryppsikkert med en intuitiv knappeplassering for enkel betjening.

Det nye batterigrepet BG-E13 gir utvidet strømkapasitet for lange fotoøkter og gjør det også enkelt å bruke kameraet på høykant. Når du bruker to LP-E6-batterier, gir batterigrepet strøm til dobbelt så mange bilder, og du kan også bruke vanlige AA-batterier, noe som gir økt fleksibilitet.

Nøkkelfunksjoner
20,2 megapikslers fullformatsensor
Solid, lett konstruksjon
Maksimal ISO på 25600 (kan utvides til ISO 102400)
11-punkts AF følsom ned til -3EV
GPS3 registrer hvor du befinner deg
Trådløs2 filoverføring og fjernkontroll
Full HD-video

EOS 6D vil være tilgjengelig i desember og ha følgende anbefalte utsalgspriser inkl mva:
EOS 6D kamerahus          kr 16.999,- og
EOS 6D 24-105 kit             kr 23.999,-

More from Morten M. Løberg
Tett på livet
Hun har vel hatt nesa si dypt i posthippie-gotteposen i New Yorks...
Read More
0 replies on “Også Canon med “rimelig” fullformat”