Hans-Olav Forsang: Boklansering og utstilling

"Human Tonic". Foto: Hans-Olav Forsang

Hans-Olav Forsang har brukt fire år på sitt siste prosjekt. Nå lanseres Human Tonic som både bok og utstilling.

Hans-Olav er en prisvinnende pressefotograf som har mottatt priser både nasjonalt og internasjonalt, med blant annet World Press Photo Award. Etter mange år med dokumentarfotografiets strenge rammer følte han et behov for å bryte fri fra reglene og jobbe med noe personlig.

Human Tonic har blitt både bok og utstilling, og det har også blitt laget en form for ”behind the scenes”-film om prosessene underveis i prosjektet. Human Tonic handler om fotografiske øyeblikk, vanlige hverdagshendelser i relasjon til de større eksistensielle spørsmålene. Bildene er både iscenesatte motiver og øyeblikksbilder fra hverdagen, som vi alle opplever på hver vår måte.

– Det er ikke meningen at bildene skal forklare noe, men heller utfordre betrakterens undring, vekke følelser og gjenkjennelse, sier Hans-Olav.

«Human Tonic» Foto: Hans-Olav Forsang

Boken blir gitt ut på det tyske forlaget Kerber Verlag og distribueres i hele 45 land. Utstillingen skal også vises i Paris, Madrid, Amsterdam og Berlin, og flere andre steder har også vist interesse for utstillingen.

– Jeg er veldig glad for dette samarbeidet og føler virkelig at de prioriterer prosjektet. At boken blir massivt distribuert av et så anerkjent forlag er veldig spennende og gjør det langt lettere å finne gode utstillingsmuligheter i andre land, sier Hans-Olav.

På boklanseringen i Christiania Teater førstkommende fredag klokken 17.00 vil også filmen bli vist, og det vil være en samtale mellom Espen Rasmussen og Hans-Olav Forsang om prosjektet og ikke minst hans tanker rundt fotografiet.

Utstillingen vises på Galleri Semmingsen på Tjuvholmen og åpner tirsdag 25. april klokken 18.30.

www.gallerisemmingsen.no

 

More from Kristin Skåmedal
Marie Sjøvold: Midnight Milk
Marie Sjøvolds bilder blir trigget av følelser, gjerne
de mer ekstreme følelsene. I...
Read More
0 replies on “Hans-Olav Forsang: Boklansering og utstilling”