Ole Marius Fossen på
F5 Consept Store

Fra serien H2O © Ole Marius Fossen

Fargerike og svevende bilder av kropper i vann står i sentrum når Ole Marius Fossen i dag åpner sin utstilling H2O på F5 Consept store i Oslo.

Ole Marius Fossen (f. 1987) gjorde sine første betalte fotooppdrag som 16-åring og har siden den gang blant annet hatt sine bilder publisert i Costume, SVA, Stella, StyleMag og Det Nye. Nå vises hans prosjekt H2O på F5 Consept store I Oslo.

– Idéen fikk jeg en god stund tilbake, når jeg så den danske filmen I Jomfruens Tegn fra 1973. Filmen avsluttes med en herlig scene hvor et dusin jenter hopper nakne i en innsjø. Jeg er opptatt av å formidle en følelse av nakenhet mer enn selve nakenheten – mon tro det er derfor det er flest kvinner som følger mitt arbeid. I dette prosjektet har jeg vært opptatt av at det er elementet vann som bærer serien, fremfor location basseng, som blir stedspesifikt. Man ser med andre ord ikke omgivelsene i bildene – kun vann.

Selv om Fossen livnærer deg som kommersiell fotograf er det arbeidet med menneskekroppen som ligger hans hjerte nærmest. Som naturst har Fossen hatt en naturlig tilnærming til det å fotografere nakenhet, og han fotograferer gjerne kropper i bevegelse. Serien H2O som stilles ut i F5 Concept Store er intet unntak. Men det å være utenfor sitt rette element har hatt sine utfordringer.

– Det var utfordrende å skulle fotografere under vann når man har begrenset med dykkererfaring. Derfor hadde jeg med meg to sikkerhetsdykkere og en livvakt, slik at modellene og meg selv ville føle oss trygge. Det gjorde at modellene turte å gi jernet, da de visste de ville bli plukket opp raskt fra vannet om noe skulle skje. Jeg fotograferte serien bevisst med kontinuerlig lys fremfor blitslamper, for å få en følelse av bevegelse i bildene. Med blits ville det hele blitt for stillisert og boblene for tydelige. 13.500 Watt med lamper ble tatt i bruk, så klart det også var en del sikkerhetsaspekter å ta hensyn til når man jobber med så mye strøm nær vann.

– Hvordan kom samarbeidet md F5 til?

– Jeg kjenner andre fotografer som tidligere har stilt ut i F5 og har vært godt fornøyd med samarbeidet. Gutta i F5 fikk gode skussmål fra mine kontaker, så da var det i grunn bare å presentere prosjektet for de og håpe på det beste. Selv om jeg nå fokuserer mest på Fine-Art har jeg min bakgrunn fra motefotografi – så det føles naturlig å skulle stille ut i en setting hvor dette reflekteres.

Dette er første gang serien blir vist samlet. Utstillingen består av 18 bilder i ulike størrelser, og er sponset av Norsk Fotofagskole i Trondheim. Åpningen er tirsdag 3. november på F5 Concept i Oslo. Marius Troy, grunnlegger av Ben Trovato, Faces of New York Fashion Week og The Breed, vil også intervjue Ole Marius på åpningen.

www.olemariusfossen.com

Written By
More from Pål Otnes
3 på rad: Helgens utstillinger
Denne helgen er det mye som skjer på fotofronten. Her er tre...
Read More
0 replies on “Ole Marius Fossen på
F5 Consept Store”