Olympus satser vider på speilløse systemkameraer

Olympus satser stort på speilløse systemkameraer. Olympus PEN E-P3 er toppmodellen i den tredje generasjonen PEN-kameraer.

 

Olympus PEN E-P3 har en OLED berøringsskjerm med fotokvalitet, verdens raskeste autofokus for systemkameraer med utbyttbar optikk og en helt ny prosessor som genererer god kvalitet på bildene.

Designen er inspirert av 60-tallets PEN-kameraer fra Olympus. E-P3 finnes i klassisk svart, sølv og hvit.

PEN har raskt blitt mange fotografers nye favorittkamera. Kameraet passe for alle som vil ha en betydelig bedre bildekvalitet enn mange kompaktkameraer gir. Profesjonelle fotografer vil gjerne ha et lite, smidig kamera nummer to, uten å gi avkall på kvalitet og fleksibilitet. E-P3 vil være på markedet høsten 2011.

Dobbelt så kraftig prosessor
Nye E-P3 har en dobbeltkjernet bildeprosessor som er betydelig kraftigere enn tidligere. TruePic VI benytter i prinsippet den ene kjernen til å styre kameraets funksjoner mens den andre er dedikert til bildebehandling fra en ny og mer følsom 12,3 megapikslers High Speed Live MOS-sensoren. Resultatet er lysfølsomhet med lite støy helt opp til ISO 12800.

Du kan filme i Full HD 1080i med 60 bilder/sekundet i videoformatene AVCHD (MPG-4) og 720p HD Motion JPEG, som forenkler videoredigering på PC. Prosessoren minsker også bufringstid og støy ved videofilming.

OLED berøringsskjerm
E-P3 har en 3-tommers OLED berøringsskjerm med fotokvalitet. OLED gir sammenlignet med LCD høyere kontrast, bedre sortnivå og kan gjengi flere fargenyanser i fargespekteret på en mer naturlig måte. Selv betraktingsvinkelen øker, mens energiforbruket minker. Uansett lysforhold ser du direkte hvordan bildet ditt blir, og du styrer enkelt ulike funksjoner med fingertuppen. Forstørr og forminsk bildet eller velg AF-punkter og lukkertid.

Live Guide gjør det enkelt for mindre vante fotografer å stille inn for eksempel blenderåpning for å få ønsket dybdeskarphet. En nyhet er at guiden kan aktiveres uansett eksponeringsprogram og omfatter både stillbilde og video. Live Guiden styres via berøringsskjermen.

Funksjonsknapper
For proffotografen har E-P3 to hjul for raskere manuelle innstillinger. Med tommelen kan blenderåpning og eksponering finjusteres. Innstillingene vises tydelig på OLED-skjermen. Det finnes også tre knapper som kan skreddersys til å aktivere funksjoner som du bruker ofte.

Den nye bildeprosessoren TruePic VI og verdens raskeste autofokus pr i dag for kameraer med utbyttbar optikk, gjør det mulig å følge bevegelige motiver med høy presisjon. 35 fokuspunkter over hele bildeflaten forenkler fokuseringen på riktig objekt i bildet, selv om det ligger i bakgrunnen. Kameraet har Full Time AF, noe som innebærer at autofokusen konstant er aktiv, og du behøver ikke å trykke ned utløseren for at motivet skal være skarpt.

I lyssvake situasjoner hjelper den innebygde AF-hjelpebelysningen til med å finne riktig fokus raskt. AF Tracking sørger for at bevegelige motiver holdes i fokus, selv om de beveger seg inn og ut av bildet.

Rom for mer kreativitet
Ti innebygde kunstfiltre  kan legges på både bilder og video: Pop Art, Soft fokus, Kornete film, Hullkamera, Pale & Light Colour, Light Tone, Cross Process, Gentle Sepia, Diorama og Dramatisk tone (HDR)

E-P3 er et ekte systemkamera med markedets største objektiv- og tilbehørsprogram for speilløse systemkameraer. 20 ulike Micro Four Thirds-objektiver, 27 Four Thirds-objektiver og over 500 andre objektiver (via adapter). Takket være kameraets innebygde bildestabilisering får du skarpe bilder selv med lange teleobjektiver eller i dårlig lys.

Tre nyheter i objektivprogrammet er M.Zuiko Digital  12 mm (24 mm) 1:2,0 vidvinkelobjektiv, M.Zuiko Digital  45 mm (90 mm) 1:1,8 portrettobjektiv og zoomobjektivet M.Zuiko Digital 14–42 mm (28-84 mm) 1:3,5–5,6 II R, som nå er enda mer kompakt og så godt som lydløst ved fokusering og zooming for ikke å gi forstyrende lyd når du filmer.

Vi har ikke testet det nye kameraet fra Olympus. Denne omtalen er basert på produsentens pressemateriell. Toralf Sandåker følger Olympus presentasjon i Wien og vil komme med sitt førsteinntrykk her på Fotografi.no i helgen.

Olympus E-P3 spesifikasjoner
Kraftig TruePic VI bildeprosessor
Innebygd bildestabilisering for skarpe bilder og video uansett objektiv
12,3 effektive megapikslers High Speed Live MOS-bildesensor for minimalt med støy
ISO 12800
1080i 60 bilder/s Full HD stereo videoinnspilling i AVCHD eller Motion JPEG
Supersonic Wave Filter støvreduksjonssystem
Verdens raskeste autofokussystem for systemkameraer med utbyttbar optikk, 35 AF-punkter, AF hjelpebelysning, Full AF og AF Tracking med funksjon for å spore objekter som beveger seg inn og ut av bildet
3.0”OLED berøringsskjerm med 610 000 punkters oppløsning.
Separate hjul og hurtigvalgsknapper med valgbar funksjon for manuelle justeringer
Touch Live Guide ved HD-video og stillbilder i alle eksponeringsmodi (iAUTO/P/S/A/M)
Live View i HD-video- og stillbildemodus
Innebygd vater
Ti kreative kunstfiltre for HD-video og stillbilder
Accessory Port 2-kompatibel med ulikt tilbehør som elektronisk søker, Penpal (trådløs bildeoverføring via Bluetooth), ekstern mikrofon og blitssystem
Kompatibel med 20 ulike Micro Four Thirds-objektiver, 27 Four Thirds-objektiver og over 500 andre objektiver (via adapter)
Undervannshus finnes som tilbehør
Lukkerhastighet på 1/4000 sekund og seriebildeopptak med 5 bilder/sekund
Multieksponeringsmodus med 2 RAW-bilder
Long-life BLS-5 litiumionbatteri
3D-stillbilder
SDXC-kort og Eye-Fi-kompatibel
Trådløs blitskontroll

 

Tags from the story
More from Morten M. Løberg
Epson med A3+ multifunksjonsskriver
Epson beveger seg for aller første gang inn på A3+ – alt-i-ett-markedet...
Read More
0 replies on “Olympus satser vider på speilløse systemkameraer”