Oslo fotobokfestival er i gang

Dette er det andre året Forbundet Frie Fotografer arrangerer Oslo Fotobokfestival på Youngstorget i Oslo, og  i år er de mange spennende gallerier som bidrar med utstillinger og boksigneringer.

I år har festivalen et nordisk fokus med bøker fra Norge, Sverige, Finland, Danmark og Island. Arrangementet holdes i samarbeid med Nordic Photography Network som består av gallerier fra alle de nordiske landene. Festivalens hovedarrangementer sentreres rundt denne helgen og Oslo kulturnatt neste helg. Programmet inneholder både boksigneringer, foredrag og utstillinger.

Det er også flere gallerier i Oslo som har vist interesse for festivalen og disse vil også ha egne boksigneringer og utstillinger i perioden. Blant dem er Fotografiens Hus, MELK Galleri og Tronsmo Bokhandel. De fleste av foredragene og samtalene er lagt til Kulturhuset på hjørnet av Youngstorget. Blant dem som holder foredrag er de to norske kunstnerne Tonje Bøe Birkeland og Kjetil Berg. En mer detaljert oversikt over programmet på kulturhuset er å finne på Forbundet Frie Fotografers hjemmeside.

photobooks-from-finland

I forbindelse med Oslo Kulturnatt er det også mulig å få med seg en samtale mellom Lise Holm og Morten Andersen i forbindelse med lanseringen av hennes bok Zoo Entrance hos Tronsmo. Senere på kvelden kan man også overvære prisutdelingen av Nordic Dummy Award på Youngstorget, et prosjekt som ble startet av Forbundet Frie Fotografer og Fotogalleriet allerede i 2012. Juryen for prisutdelingen besto i år av JH Engström, Eva Eicker, Klaus Kehrer, Kristine Kern og Marie Sjøvold.

Festivalen holdes fra torsdag 8. September til og med søndag 18. September. I tillegg til foredrag og boksigneringer er det en festivalbutikk og cafe i en container på Youngstorget og en god mulighet til å se nordiske fotobøker. Festivalen er både en mulighet for å få et innblikk i Nordisk fotokunst, men også en gylden mulighet for å se flere norske fotokunstneres arbeider utstilt.

www.fffotografer.no

Written By
More from Elli Trier
Helgens tips: Yamamoto Masao, Arno Rafael Minkkinen og Jeff Cowen på Blomqvist
 Denne helgen er det siste sjanse for å se Yamamoto Masao, Arno...
Read More
0 replies on “Oslo fotobokfestival er i gang”