=Oslo Julebok

=Oslo-selger Christer møtte i høst Kong Harald sammen med blant andre =Oslo-fotograf Dimitri Koutsomytis. Resultatet kan du se i =Oslos Julebok 2010.

Drosjesjåføren trodde ikke på Christer og utsendingene fra redaksjonen i =Oslo da de fortalte hvor de skulle denne dagen. Det er ikke hver dag en barnehjemsgutt og rusmisbruker skal til slottet. =Oslo Julebok er ikke først og fremst en fotobok, men Koutsomytis bildeserie fra slottet inneholder flere gode enkeltbilder. Det er litt uvanlig at det gis adgang til å fotografere under audienser på slottet og Koutsomytis skildrer dermed en type møte som sjelden vises for offentligheten.

– Vi har hatt med slottet å gjøre flere ganger, blant annet har kronprinsparet invitert =Oslo-selgere til Skaugum, mens Kronprins Haakon ble intervjuet i våre redaksjonslokaler til juleboka 2008. Derfor sendte vi i månedsskiftet september/oktober i år en åpen forespørsel til slottet om å få intervjue en av kongefamiliens medlemmer til årets julebok. Vi ba aldri spesielt om å få intervjue Kong Harald, men så viste det seg altså at han gjerne ville gjøre intervjuet selv. Jeg fikk hakeslepp da pressesjefen ved slottet ringte meg med beskjeden, fortalte redaktør Anlov P. Mathiesen i =Oslo til Journalisten tidligere i vinter. Det er Mathiesen som har gjort intervjuet med kongen.

=Oslo Julebok selges på gata i Oslo og koster 100 kroner. Halvparten av beløpet tilfaller selgeren.

Tags from the story
,
More from Morten M. Løberg
Et liv med bilder
Fotografveteran Leif Preus (83) stiller ut bilder fra et langt fotografliv i...
Read More
One reply on “=Oslo Julebok”

Comments are closed.