Over 100 % besøksøkning på Nordic Light

Nordic Light har registrert 60.000 besøkende når alle arrangementene under årets fotofestival regnes med.

35.000 løste billett til de forskjellige betalende arrangementene. Økningen fra 2009 er på 113 prosent, og festivalsjef Anne Lise Flavik legger ikke skjul på gleden over at Nordic Light nå for alvor ser ut til å være på gli.

– I disse tallene skjuler det seg alle besøk på våre utstillinger, foredrag, «Ansikt til ansikt», workshops og annet i vår regi i perioden fra 24.april til 9.mai. Så mange registrerte besøk viser at Nordic Light bidrar til en betydelig aktivitet i Kristiansund i løpet av de dagene fotofestivalen arrangeres, sier hun.

– Det er artig å registrere at vi har hatt flere tilreisende enn tidligere, både fra inn- og utland. Men også lokale firmaer har bidratt til en økning i besøkstallene ved at flere har spandert billetter på sine ansatte. I år har vi opplevd flere fulle arrangementer enn noen gang tidligere. Vi fryktet dette femte året, derfor er det ekstra artig at vi i stedet fikk publikumsrekord.

60.000 registrerte besøk betyr ikke 60.000 mennesker. Deltagere som har løst festivalpass blir talt på hver utstilling eller arrangement de er innom, og det kan bli mange i løpet av festivalen. En aktiv deltager kan demed bidra sterkt til besøkstallet.

Det blir ny festival neste år.

– Utfordringen for oss er å holde på den intime atmosfæren vi har under festivalen her i Kristiansund. Vi vil likevel prøve oss med noen justeringer. Det kan være flere parallelle foredrag, workshops og andre aktiviteter.

Neste år vil det også komme flere fagfotografer til Nordic Light.

More from Morten M. Løberg
Nikon store på kompakt, lanserer ny Coolpix high end
Nikon lanserer i dag Coolpix P7100, som etterfølger Coolpix 7000. Samtidig viser...
Read More
0 replies on “Over 100 % besøksøkning på Nordic Light”