Pål Laukli med utendørs utstilling

Fra fotoutstillingen "Flukt". Foto: Pål Laukli

Den 8. mai åpnes fotoutstillingen «Flukt» i parken «Dette er et fint sted» på Carl Berner i Oslo. I utstillingen møter vi menneskene som flyktet i krigens største redningsaksjon vinteren 1942 – 43.

Utstillingen er realisert i et samarbeid mellom fotograf Pål Laukli, Stiftelsen «Dette er et fint sted», Snøhetta og Canon og Canon har bidratt med trykk av fotografiene i sitt eget produksjonslokale på Holmlia.

Carl Fredriksens Transport reddet mer enn 1000 forfulgte mennesker, halvparten jøder, under andre verdenskrig. Denne parken og utstillingen «Flukt» er til minne om redningsaksjonen, menneskene som flyktet for sine liv og deres etterkommere.

Fra fotoutstillingen “Flukt”. Foto: Pål Laukli

Aksjonen ble ledet av Gerd og Alf T. Pettersen, Reidar Larsen og Rolf A. Syversen, sammen med mange gode hjelpere. Flyktningerutens begynnelse var ved stedet der Syversens Gartneri en gang lå. Herfra kjørte to lastebiler over til Sverige hver kveld i seks uker. Skjult på lasteplanene satt opptil førti mennesker.

Gjennom møter med de som overlevde som følge av redningsaksjonen og deres familier formidles de sterke historiene gjennom tekst og bilder i utstillingen.

– Dette er et utrolig spennende prosjekt som vi måtte si ja til. Hvert fotografi representerer en sterk historie, og vi er stolte over å være en bidragsyter innen print, sier Magnus Blegen, direktør for Professional Print i Canon Norge.

Utstillingen åpnes den 8. mai kl. 18:00 av ordfører Marianne Borgen og er åpen for alle.

www.fintsted.no

Tags from the story
Written By
More from Redaksjonen
Fotografihuset til Bjørvika
Det har vært jobbet lenge med å få et Fotografihus i Oslo,...
Read More
0 replies on “Pål Laukli med utendørs utstilling”