Panasonic med ny lyssterk Lumix

Panasonic introduserer et nytt kamera i Lumix FZ-serie, DMC-FZ48. Kameraet lanseres med en kraftig optisk zoom og etterspurte funksjoner som blant annet inkluderer manuelleinnstillinger, videoopptak i full HD og kreative effekter som f.eks. Miniature Effect.

Lumix DMC-FZ48 har en høykvalitets Leica DC Vario-Elmarit vidvinkelzoom som gir deg 24x optisk zoom, noe som også inkluderer Panasonics Nano Surface Coating-teknologi minimerer lysrefleksjoner når brukeren tar sine bilder.

FZ48 er utstyrt med en 12,1-megapiksel Hi-Speed CCD-sensor. I tillegg brukes en signalbehandling med høy kapasitet som kreves for 1920 x 1080 full-HD-videoopptak i AVCHD og ved kontinuerlig fotografering.

Kameraet har en kraftig forbedret følgefokusfunksjon.

For å gi mer kunstnerlig frihet har FZ48 nå også manuelle innstillinger, som gir brukeren mange flere kreative muligheter til å fotografere og filme.

Lumix iA (Intelligent Auto) hjelper til i alle fotosituasjoner for å gi brukeren det beste resultatet. Sammen med Power OIS (optisk bildestabilisator) og Motion Deblur-modus forhindrer DMC-FZ48 på en bra måte alle former for uskarphet, hvis uskarpheten skyldes f.eks. at kameraet ikke ble holdt helt stille eller på grunn av et motiv som var i bevegelse.

Videoklipp kan i tillegg til i AVCHD også spilles inn i MP4-format for å kunne spilles av direkte på PC-en eller andre bærbare elektroniske enheter uten behov for ytterligere konvertering til andre filformat. Sammen med bildene kan brukeren benytte Lumix Image Uploader, som tillater umiddelbar deling av bilder via Facebook (foto) eller YouTube (film) med hvilken som helst PC i nærheten. Kameraets 3 tommer LCD-skjerm har nå 460 000-punkts oppløsning, noe som forbedrer det du ser på skjermen under innspilling og avspilling.

Pris er ikke fastsatt.

DMC-FZ48 finnes i butikkene i august.

(Fotografi.no har ikke sett eller prøvd dette produktet. Omtalen er basert på produsentens opplysninger.)

 

Tags from the story
More from Morten M. Løberg
Klart for Dok:13
Dokumentarfotofestivalen Dok:13 i regi av Pressefotografenes klubb arrangeres i år for åttende...
Read More
0 replies on “Panasonic med ny lyssterk Lumix”