Pangstart for Dok12

En litt alvorlig Tommy Ellingsen mottok prisen for Årets bilde av PK-leder Terje Bringedal. (Foto: Morten M. Løberg)

Et ikonisk og udiskutabelt vinnerbilde i Årets bilde-konkurransen med statsministeren som æresgjest og “snill gutt” i salen, debatt om bildebruk og foredrag av Espen Rasmussen og Walter Astrada – Dok12 er i gang. Vil du høre Jocelyn Bain Hogg og Sami Siva i kveld må du stille deg i billettkø.

Vinnerbildet til Tommy Ellingsen, Stavanger Aftenblad, pekte seg fort ut som det beste pressebildet fra 2011. Ole Paus åpnet arrangementet på Litteraturhuset i Oslo i går med “Mitt lille land”, deretter ble statsminister Jens Stoltenberg tildelt Pressefotografenes Klubbs “Snill gutt”-statuett. Prisen deles ut til “gutter” – og jenter – som samarbeider og stiller seg til rådighet for pressen på en måte som gjør pressefotografene jobb lettere.

– Bilder er makt, hvis dere husker det skal jeg fortsette å være “snill gutt”, sa statsministeren i sin takketale.

I kveld er det duket for foredrag av Sami Siva og Jocelyn Bain Hogg. Debatten går ut så programmet kl 18 starter med bildeforedragene.

Jocelyn Bain Hogg startet å fotografere mote før han beveget seg over til dokumentar. Hans første bok ”The Firm” skildret tett på menneskene i Londons underverden. Hans andre bok, ”Idols + Belivers” skildrer kjendisdyrkingen. Han jobber for tiden med prosjektet ” Tired of London, tired of life”, som handler om unge menneskers liv i den engelske hovedstaden.

Jocelyn Bain Hogg

Sami Siva har blant annet fotografert maoistiske opprørere i India og økonomiske nedgangstider på Wall Street. Han er en fotograf som særlig er opptatt av å være til stede i miljøene der hans motiver hører hjemme. Han har hatt flere separatutstillinger.

Dok12 er utsolgt. Fint for festivalen, værre for de som kunne ønske å få med seg foredragene, men som ikke har festivalpass. Men det er alltid noen ledige plasser og billetter til enkeltforestillingene selges i døra like før foredraget starter.

Fotojournalisten.no har gjort et omfattende intervju med Walter Astrada som viste bilder og fortalte om sine prosjekter i går. Les Jo Straubes intervju her.

Sami Siva
More from Morten M. Løberg
Lær fargestyring i gratis web-seminarer
X-rite har skjønt det: For at fotografer skal kjøpe produktene deres må...
Read More
0 replies on “Pangstart for Dok12”