Pentax 645D årets beste profesjonelle kameranyhet

EISA har kåret Pentax 645D til årets beste profesjonelle kamera. Fotografi håper å få testet kameraet senere i høst.

Toralf Sandåker håper at han i løpet av høsten får anledning til å teste kameraet som EISA har kåret til årets beste profesjonelle kamera. Det heter i begrunnelsen fra EISA:
“Med introduksjonen av Pentax 645D har mellomformatmarkedet fått en tilvekst av en etterlengtet og svært konkurransedyktig aktør som tilbyr eksepsjonell bildekvalitet og betjening. 645D er en fornøyelse å bruke i felten, og selv om det er stort og en aning tungt, gjør kameraets ergonomiske grep, store søker, den raske og nøyaktige autofokusen og godt utformede betjening det ypperlig anvendbart uten stativ. Med sin 33 x 44mm, 40-megapiksel Kodak CCD-bildebrikke er det landskapsfotografens drøm, og tar forbløffende skarpe og detaljerte bilder med svært attraktive farger og et enormt dynamikkområde. Som et verktøy for seriøse fotografer står ikke Pentax 645D tilbake for noe.”

Pentax 645D har tidligere fått utmerkelsene “Best DSLR Professional in Europe 2011” av TIPA (Technical Image Press Association), og “Camera of The Year 2011” av Japanske CJPC (Camera Journal Press Club).

– Dermed har 645D blitt tildelt bransjens tre fremste utmerkelser i Europa og Japan, sier Helge Rose hos Focus Nordic Norway, som er norsk importør asv Pentax.

Kameraet koster ca. 90.000 kroner inkl. MVA. Med 55 mm objektiv ligger prisen på ca. 100.000 inkl. MVA.

Du finner nærmere tekniske opplysninger på Focus Nordics hjemmesider.

Tags from the story
More from Morten M. Løberg
Gjestvang sikret finaleplass i Sony World Photography Awards
Andrea Gjestvang omtales som en spennende up-and-coming fotograf i annonseringen av den...
Read More
0 replies on “Pentax 645D årets beste profesjonelle kameranyhet”