Pentax lanserer kompaktkamera i retrodesign

Pentax MX-1 har en klkassisk «look» og et lyssterkt zoomobjektiv tilsvarer 28-112mm i 35mm-formatet.

Pentax MX-1 er utstyrt med en 4x optisk zoom med lysstyrke F/1.8 til F/2.5. Takket være den store sensoren, i kombinasjon med den lyssterke optikken, kan kameraet gi en dybdeskarphetseffekt som minner om bilder som er tatt med et systemkamera. Videre har kameraet en supermakro-innstilling som gjør det mulig å fotografere en cm fra frontlinsen. Det finnes også en digital zoom som øker zoomomfanget til 7.8x, opptil 218 mm tilsvarende i 35mm-formatet).
MX-1 har en nyutviklet bakbelyst CMOS bildebrikke med 12 megapiksler som tillater ISO-innstilling inntil 12.800.Kameraet er retrodesignet med eksklusive materialvalg i form av metall og gummierte overflater, som gir en fin finish. Kameraet har betjening og innstillingsmuligheter som et systemkamera, og kan også ta bilder i RAW-format (DNG som er kompatibelt med i prinsippet alle bildebehandlingsprogrammer).
MX-1 har både mekanisk bildestabilisering (sensorshift) og digital bildestabilisering. Den 3” store LCD-skjermen er høyoppløst med hele 920,000 bildepunkter. Den er dessuten vridbar for maksimal brukervennlighet.
MX-1 filmer i Full HD (1920 x 1080 piksler, i 16:9, 30 bilder pr sekund) i H.264-format. Den har en dedikert video-tast og tilbyr både slow-motion & time-lapse (men da med oppløsningen redusert  til VGA 640 x 480 piksler).

Øvrige funksjoner
Automatisk pop-up blitz

Fjernkontroll-sensorer både på for- og bakside

Digital nivåindikator (2-veis)

15 digitale filtre, bl.a.: miniatyr og ”Toy” kamera. V.    En rekke kreative funksjoner som f.eks.: Stretch, Small Face filter og Collage funksjon.

Formatvelger (4:3, 16:9. 3:2, 1:1)

Silkypix Developer Studio 3.0 LE for Pentax Ricoh Imaging Raw, medfølgende datasoftware for fremkalling av RAW-filer.

Kompatibel med Eye-Fi trådløse minnekort.

Pris og tilgjengelighet
Pentax MX-1 vil leveres i løpet av februar, og vil koste ca. kr 4.195,- ink. mva.

Du kan også lese mer her: http://www.pentaximaging.com/about/press/290

Tags from the story
, ,
More from Morten M. Løberg
FotoKnudsen: Mye fotobok for pengene
I Fotografis forrige fotobok-test fikk FotoKnudsens bok jumboplass, først og fremst fordi...
Read More
0 replies on “Pentax lanserer kompaktkamera i retrodesign”