Pentax med nytt systemkamera

Pentax K-30 er et nytt digitalt SLR-kamera i mellomklassen. Det er kompakt, lett, værbestandig, støvtett og enkelt å bruke. Samtidig lanserer Pentax et nytt objektiv; SMC Pentax-DA 50mm f/1.8.

Kameraet har en nyutviklet bildesensor med 16 megapiksler og avansert bildestabiliseringsteknikk. Mange av kameraets avanserte funksjoner forbindes med betydelig dyrere kameraer, slik som kamerahus som tåler regn, sand og kulde ned til -10°C. Kameraet har optisk søker som viser 100 prosent av bildet. LCD-skjermen er på tre tommer og med en oppløsning på 920.000 bildepunkter.

Kameraet greier  serieopptak med seks bilder pr sekund, lukkertider ned til 1/6000 sekund, og video i full HD (1920×1080 piksler, 30 bilder pr sekund). Lysfølsomheten kan stilles mellom ISO 100 og 12800.

Autofikusen er meget rask og nøyaktig med elleve sensorpunkter. Auto picture mode velger automatisk mellom portrett, landskap eller makro. Dessuten har kameraet 19 forhåndsinnstilte motivprogrammer som f.eks.; natt, portrett, husdyr og bakgrunnsbelyst silhuett, noe som i høy grad forenkler fotografens jobb.

Pentax K-30 leveres i tre ulike farger: krystallhvit, krystallblå med en blank finish, samt klassisk svart for et mer tradisjonelt utseende.

Det nye objektivet, SMC Pentax-DA 50mm f/1.8 er designet for Pentax kameraer med K-fatning, og er en kort tele med fast brennvidde og høy lysstyrke. Blenderen er perfekt rund og gir en naturlig og vakker bokeh-effekt. Objektivet kjennetegnes videre av en kompakt design (38,5 mm langt) og lav vekt, 122 gram.

Pris og tilgjengelighet
Pentax K-30 og objektivet SMC Pentax-DA 50mm f/1.8 blir tilgjengelig i handelen fra juli måned. Kameraet kommer til å koste ca. kr 6.500,- inklusive mva. Prisen på objektivet er ennå ikke fastsatt.

More from Morten M. Løberg
Sony World Photography Awards – last call
Det nærmer seg fristen for å sende inn bilder til konkurransen Sony...
Read More
0 replies on “Pentax med nytt systemkamera”