Pinholebilde til topps i Leserbildet

© Svenn Ivar Bjørkavåg

Svenn Ivar Bjørkavåg vant Leserbildet i Fotografi nummer seks med et pinholebilde tatt med ølboks. Og eksponeringstiden var intet mindre enn et halvt år!

© Svenn Ivar Bjørkavåg. "Solens gang"
© Svenn Ivar Bjørkavåg. «Solens gang»

I hvert nummer av Fotografi velger vi ut et bilde fra våre lesere som presenteres i bladet. Konkurransen går fortløpende og vinnerbildet kåres i forkant av hver utgivelse. Vinneren får Bjørn Sterris vakre bok Polaroid Work.

I Fotografi nummer seks vant Svenn Ivar Bjørkavåg med et ukonvensjonelt bilde:

«Når du tar et slikt bilde kan du bruke en tom ølboks som du stikker en knappenål gjennom for å lage et «pinhole».  Legg inn fotopapir i boksen, som bildet kan registreres på. Papiret blir lagt i en sirkel slik at hullet i ølboksen ikke er dekket, og dekk til hullet med en teipbit. Nå er det bare å gå ut med boksen og noen strips, finne seg et tre med fin utsik, feste boksen til treet og gå hjem og vente i et halvt år.

Når det halve året er godt er det bare å hente boksen, med en ny teipbit for å dekke hullet, slik at boksen blir lystett igjen. Bildet kan ikke fremkalles i mørkerommet for det er så mye informasjon på det at det ikke vil funke, men en flatbed skanner klarer å ta i mot informasjonen når du skanner papiret.

Du får da et negativt digitalt bilde som du inverterer i photoshop  og det endelige bildet kommer fram. Nå har du et digitalt bilde tatt med ølboks. De lyse stripene på bildet er solens gang over himmelen i et halv år.»

Vi gratulerer vinneren, fotoboken Polaroid Work er på vei i posten.
Ta en titt her for om du ønsker å delta i neste runde av Leserbildet?

I galleriet under kan du se de andre finaledeltakerne:

Regler for Leserbildet finner du her

Tags from the story
,
More from Kristin Skåmedal
Se de beste bildene fra Leserbildet i nummer tre
Gina Clausen Karlengen ble plukket ut som vinner av Fotografis faste spalte...
Read More
0 replies on “Pinholebilde til topps i Leserbildet”